Mainos

Suomeen suunnitteilla valtavia määriä liiketiloja

Suomessa on suunnitteilla lähes kolmekymmentä uutta kauppakeskusta. Miltei puolet näistä keskuksista on suunnitteilla keskusta-alueiden ulkopuolelle.

Valtiovalta selvittääkin, toimiiko kaavoituslainsäädäntö nykyisellään riittävän hyvin.

Ympäristöministeriön tänään julkistamissa laskelmissa Suomeen on suunnitteilla poikkeuksellisen paljon tilaa uusille kaupoille, joista osaa kaavaillaan myös kauas keskustoista.

Kaavoitusasioista vastaavaa ministeriä mietityttävät edelleen suuret taajamien ulkopuolelle suunnitellut keskukset.

- Positiivista on se, että suurin osa kauppakeskuksista ja isoista yksiköistä näyttäisi sijoittuvan ihan hyvin yhdyskuntarakenteeseen. Ongelma on se, että kaikkein suurimmat hankkeet, joita lukumääräisesti ei ole valtavan paljon, mutta jotka ovat todella isoja, pyrkivät hakeutumaan kaupunkirakenteen ulkopuolelle, sanoo asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Suunnitelmissa on siis rakentaa kolmannes lisää tilaa kaupalle nykyiseen verrattuna. Se tarkoittaa yli viittä miljoonaa kerrosneliötä. Ympäristöministeriön mukaan tämä olisi kaksinkertaisesti se määrä, mitä tarvittaisiin vuonna 2020.

MTV:n vaalikoneessa sekä ehdokkaat että äänestäjät suhtautuivat varovaisen epäilevästi suurkeskusten hyötyihin pienille kunnille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.