Suomeen palanneen ruotsinlaivan matkustajien oli määrä päästä uudelleen matkaan vuorokauden myöhässä

Siivooja löysi kolmekymppisen suomalaisnaisen kuolleena ruotsinlaivan hytistä 0:38

Naantaliin teknisen vian vuoksi keskiviikon vastaisena yönä palanneen ruotsinlaivan matkustajat pääsevät uudelleen matkaan keskiviikkoiltana 22.30, kerrottiin Finnlinesilta.

Video: Siivooja löysi kolmekymppisen suomalaisnaisen kuolleena ruotsinlaivan hytistä viime kuussa. Poliisi totesi myöhemmin, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Laivassa oli alun perin 136 matkustajaa, joista kuusi oli liikkeellä henkilöautojen kanssa. Loput matkustajista olivat rekkakuskeja ja apukuljettajia.

–  Me emme ota matkustajia tälle linjalle ilman autoja, sanoo Finnlinesin päälakimies Tapani Voionmaa.

Voi sekottaa aikatauluja illalla

Finnfellow'n vika oli saatu korjattua aamukymmeneen mennessä. Päivän mittaan se sai tarvittavat lähtöluvat, ja alus lähtee aikataulun mukaisesti puoli yhdeltätoista illalla.

–  Matkustajan näkökulmasta tästä on jäänyt yksi lähtö välistä, sanoo Voionmaa.

Voionmaa huomauttaa, että Finnfellow'n ongelma saattaa sekoittaa aikatauluja vielä tänä iltana.

–  Tässä ei siis ole kysymyksessä, etteikö meillä olisi vapaita hyttejä. Kysymyksessä on se, onko aluksella tilaa kaikille rekoille ja autoille, Voionmaa selittää.

Finnfellow'n matkustajat ovat menossa Ruotsin Kapellskäriin autoineen.

Vain osalle ajokeista oli Voionmaan mukaan tilaa Naantalista Ruotsiin aamupäivällä lähdössä olleella Finnlinesin Finnswan-aluksella. Suuri osa Suomeen palanneista matkustajista joutuivat siksi odottamaan korjatun aluksen uutta matkaanlähtöä, elleivät he valinneet jotain muuta matkustustapaa.

–  Huolehdimme matkustajista odotuksen aikana, Voionmaa sanoo.

Generaattori hajosi ennen puoltayötä

Matkustajia ja rahtia kuljettavaan Finnfellowiin tuli tiistai-iltana hieman yhdentoista jälkeen vika, jonka seurauksena alukselta meni sähköt ja koneet sammuivat Airistolla Rajakarin eteläpuolella.

–  Aluksen generaattorin akselin laakeri oli rikkoutunut, kertoi meriturvallisuusjohtaja Torbjörn Enroth Länsi-Suomen merivartiostosta.

Laiva ankkuroitui väylän vierelle, ja miehistö ryhtyi korjaamaan vikaa. Merivartioston mukaan vikaa ei saatu korjattua merellä. Alus kuitenkin pääsi lähtemään omin voimin kohti Naantalia, jonne se saapui ennen aamukuutta.

Laivan palatessa Naantaliin sitä saattoi kaksi hinaajaa. Varmuuden vuoksi Finnfellow'n avuksi lähetettiin myös merivartioston Tursas-alus. 

Lue myös:

    Uusimmat