Suomeen oli tarjolla olympiapaikka – loppukilpailu päättyi murheellisella tavalla

Haulikkoampuja Marjut Heinonen sijoittui kuudenneksi skeetissä Euroopan kisoissa Minskissä. Suomalainen selvisi karsinnoista kuuden ampujan loppukilpailuun, mutta mitalisijat ja yksi tarjolla ollut maapaikka Tokion olympialaisiin jäivät oululaiselle lopulta haaveeksi.

Heinonen pudotti karsinnoissa 115 kiekkoa ja uusi finaalipaikastaan kahden muun kilpailijan kanssa. Euroopan kisojen kultamitalin voitti jo karsinnoissa tarkimmin tähdännyt Italian Diana Bacosi. Hän kukisti uusinnassa Ranskan Lucie Anastassioun.

Olympiapaikat tiukassa suomalaisille

Bacosi oli hankkinut Italialle maapaikan jo aikaisemmin, joten Anastassioun hopea takasi Ranskalle osallistumisoikeuden Tokion olympiaskeetiin. Suomella on toistaiseksi yksi paikka Tokion olympialaisten ammuntaan. Sen hankki miesten skeetissä Lari Pesonen maailmancupin kilpailussa toukokuussa.

Minskissä miesten skeetissä suomalaisista kilpailivat Tommi Takanen ja Oskari Kössi, jotka jäivät karsintaan. Takanen pudotti 114 kiekkoa ja oli 20:s. Kössi osui yhteen maaliin vähemmän ja oli 22:s.

Torstaina suomalaisonnistuminen nähtiin varsinkin telinevoimistelussa, jossa permannon erikoisosaaja Emil Soravuo eteni telinekohtaiseen finaaliin karsinnan voittajana pistemäärällä 14,600.

Oskar Kirmes kisasi kuusiottelussa loppukilpailupaikasta, mutta jäi lopulta varasijoille kokonaispisteillään 77,498. Hänen paras telinesijoituksensa oli permannon nelostila. Telinekohtaisiin finaaleihin pääsee vain yksi edustaja maata kohden, joten Kirmeksen osaksi jäi karsiutuminen kaikissa kilpailuissa.

Sulkapalloilijoilla liian kovat vastukset

Sulkapallossa Eetu Heino ja Airi Mikkelä hävisivät omat jatko-ottelunsa. Molemmat selvisivät Euroopan kisoissa 16 parhaan joukkoon. Heinon kukisti seitsemänneksi sijoitettu Venäjän Vladimir Malkov 21–14, 21–14, ja Mikkelän pudotti puolivälieristä naisten turnauksen ykkössijoitettu Tanskan Line Kjärsfeldt Höjmark 21–12, 21–5.

Nelinpelissä Anton Kaisti ja Oskari Larkimo selvisivät alkulohkostaan puolivälieriin, joissa heidät pudotti jatkosta toiseksi sijoitettu brittipari Christopher Langridge ja Marcus Ellis 21–17, 21–14.

Melonnassa Pauliina Polet voitti 500 metrillä B-finaalin ja oli lajinsa lopputuloksissa kymmenes. 5  000 metrillä kilpailtiin suoraan A-finaalissa, jossa Netta Malinen jäi viimeiseksi sijalle 19. Miesten pitkällä matkalla Miika Nykänen oli 18:s.