Mitali ja olympiapaikka! Eetu Kallioinen, 23, venyi upeasti EM-kisoissa

Eetu Kallioinen, 23, sijoittui kolmanneksi miesten skeet-ammunnan EM-finaalissa Kroatiassa. Hän putosi torstai-illan finaalissa mestaruustaistelusta 50 kiekon jälkeen, mutta jo pelkkä kolmen joukkoon yltäminen riitti varmistamaan Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin, kun Kallioinen oli Saksan Vincent Haagaa etevämpi. Saksalainen taipui neljänneksi.

Olympiapaikan jahtaaminen ja mitalitaistelu uhkasivat kadota Kallioisen tähtäimistä, mutta hän pääsi täpärästi finaaliin. Suomalainen varmisti paikkansa uusinnan kautta, kun hän jätti kuudesta uusijasta kaksi taakseen. Neljän kilpailijan finaalissa hänen piti kukistaa joko saksalainen Haaga tai Kyproksen Georgios Achilleos, joista ensin mainitun tarkkuus ei riittänyt mitalitaisteluun. Achilleos saavutti lopulta hopeaa Italian Gabriele Rossettin jälkeen.

– Olo on nyt onnellinen! Paremminkin olisi voinut mennä eli saada kultaa tai hopeaa, mutta hyvä päivä joka tapauksessa. Pronssi tuntuu hyvältä, Kallioinen summasi tiedotteessa.

Suomen olympiakomitean verkkosivujen mukaan olympiapaikka on Suomelle 23:s. Miesten skeetissä maapaikka on toinen ja ampumaurheilussa kolmas. Aiemmin Lari Pesonen nappasi skeet-paikan.

Tokion olympialaiset pyritään järjestämään 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Juttuun lisätty Kallioisen kommentit klo 20.24. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja