Mainos

Suomeen avataan jopa viisi uutta vastaanottokeskusta – turvapaikanhakijoita tulossa 8000

Maahanmuuttovirasto selvittää neljän tai viiden uuden vastaanottokeskuksen avaamista alkusyksyn aikana.

Uusien keskusten tarve johtuu turvapaikanhakijoiden määrän voimakkaasta kasvusta. Tänä vuonna Suomeen on tullut jo noin 3400 hakijaa. Viime vuonna kokonaismäärä oli 3651, joista 1346 sai myönteisen päätöksen.

Maahanmuuttovirasto arvioi, että turvapaikanhakijoita voi tulla tänä vuonna yhteensä jopa 8000. Nyt vastaanottojärjestelmä on mitoitettu noin 4000 hakijalle vuodessa. Tällä hetkellä lähes kaikki paikat vastaanottokeskuksissa, sekä alaikäisiä yksin tulleita hakijoita majoittavissa ryhmäkeskuksissa, ovat täynnä.

Selvitystä uusien keskusten perustamisesta tehdään parhaillaan viidellä paikkakunnalla. Maahanmuuttovirasto ei vielä tiedota, mistä paikkakunnista on kyse. Jokainen uusi vastaanottokeskus olisi vähintään 150-paikkainen. Keskusten perustamisesta vastaavat kunnat tai SPR.

Yksin Suomeen tuleville alaikäisille turvapaikanhakijoille etsitään uutta tilaa ensisijaisesti entisten ryhmäkotien yhteyteen yhdellä tai kahdella paikkakunnalla. Aikuisia ja perheitä vastaanottavia keskuksia ei pystytä enää laajentamaan, joten kokonaan uusille keskuksille on tarvetta.

Osa keskuksista perustetaan uusina, osa paikoista taas luodaan avaamalla viime vuosina lakkautettuja keskuksia. Eilen Maahanmuuttovirasto kertoi viime vuonna lakkautetun Ruukin vastaanottokeskuksen avaamisesta Siikajoen kunnassa. Viime vuonna suljettu Punkalaitumen keskus Pirkanmaalla taas aloitti toimintansa viime viikolla.

Erityisesti majoituspaikkoja pyritään lisäämään pääkaupunkiseudulla, koska suuri osa turvapaikkahakemuksista tehdään Helsingissä. Paikkoja joudutaan kuitenkin etsimään myös muualta Suomesta.

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.