Mainos

Turvapaikanhakijoiden tulotahti hiljeni vuodenvaihteessa

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on jäänyt vuodenvaihteen tienoilla syksyn vilkkaimpia aikoja selvästi vähäisemmäksi. Maahanmuuttovirastosta kerrotaan, että aiempinakin vuosina tulijamäärät ovat olleet tähän vuodenaikaan pienempiä.

Maahanmuuttovirasto ja Suomen Punainen Risti käyvät parhaillaan läpi vastaanottokeskusten tilannetta ja selvittävät, mikä on tilanne ripeässä tahdissa perustetuissa keskuksissa. Jos tarvetta ilmenee, voidaan uusia keskuksia perustaa nopeasti.

– Nyt selvitetään, onko tarpeen tehdä muutoksia keskusten taloudellisuuden, toiminnallisuuden ja turvallisuuden kannalta, kertoo viraston tiedottaja Kaisa Härkisaari.

Viime aikoina uusia yksiköitä on avattu lähinnä vain alaikäisille turvapaikanhakijoille. Alaikäisiä on vastaanottokeskuksissa kaikkiaan noin 2500.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoo, että jos tulijamäärät kääntyvät taas kasvuun, on olemassa suunnitelmat perustaa ripeällä tahdilla uusia vastaanottokeskuksia.

Kapasiteettia on vapautunut, kun turvapaikkahakemuksia on saatu käsiteltyä. Turvapaikan tai oleskeluluvan saaneita hakijoita on siirtynyt pois vastaanottokeskuksista. Lisäksi noin parituhatta turvapaikanhakijaa on perunut hakemuksensa oma-aloitteisesti.

Hakemuksista kertynyt suma on määrä saada purettua kesään mennessä, Nerg sanoi.

Suomeen on kuluneen vuoden aikana tullut kaikkiaan yli 32 000 turvapaikanhakijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.