Suomalaisyritys toi tilattavaksi poikkeuksellisen turvallisen mobiilin älylaitteensa 1 199 euron hintaan – käyttöjärjestelmän saa päättää tilatessa, ei mobiiliverkkoyhteyttä

Suomalainen Necuno Solutions on tuonut tilattavaksi uuden turvalliseksi mainostetun mobiilin älylaitteensa kehittäjille suunnatun version.

Älypuhelimen näköisessä laitteessa ei ole kyse varsinaisesta älypuhelimesta, sillä laitteesta ei löydy tukea mobiiliverkkoyhteyksille. Sen sijaan yhteydet hoituvat Wi-Fillä ja Ethernetin kautta.

Ensimmäinen laite tulee kahtena versiona, Necunos NC_1 ja Necunos NE_1. Näistä Necunos NC_1 on julkisesti tilattavissa Necuno Solutionsin verkkokaupasta tästä päivästä alkaen 1 199 euron hintaan. Myynti tapahtuu erittäin, ja ensimmäisen erän kooksi on mainittu 500 laitetta. Toimitusten pitäisi alkaa maaliskuussa 2019.

Laitteen toinen versio, Necunos NE_1, on suunnattu yrityskäyttöön erityistä tietoturvaa vaativille sektoreille. Laitteessa on alumiinirunko, 5 tuuman näyttö, erityinen turvalliseen käyttöön suunniteltu Linux-pohjainen necunOS-käyttöjärjestelmä sekä alusta loppuun asti salattu alusta.

Laitteet valmistetaan Necuno Solutionsin mukaan Suomessa.

”Yritykset, valtionhallinto ja toimittajat ovat esimerkiksi jatkuvan uhan alla mitä tulee valvontaan ja vihamielisiin tahoihin. NE_1 mahdollistaa näiden organisaatioiden pitävän viestintänsä ja ihmisensä turvassa kohdennetuilta hyökkäyksiltä vihamielisissä ympäristöissä”, kommentoi Necuno Solutionsin toimitusjohtaja Teemu Makkonen.

Syksyllä 2018 virallisesti perustettu Necuono Solutions kertoo laajemmin tavoitteekseen avoimemman, läpinäkyvämmän ja turvallisemman mobiiliekosysteemin kehittämisen. Tavoitteena on tuoda turvallisuus ja yksityisyys keskilöön, ja antaa tietojen hallinnan mahdollisuus käyttäjälle.

Kehittäjille suunnattu, verkkokaupassa myytävä Necunos NC_1 on tilattavissa ilman käyttöjärjestelmää tai varustettuna Plasma Mobilella Debianilla tai postmarketOSilla, Maemo Lestellä, Nemo Mobilella tai LuneOS:lla.

Laitteessa on järjestelmäpiirinä NXP:n vanha i.MX6, joka sisältää neljä 1,2 gigahertsin ARM Cortex-A9 -suoritinydintä. RAM-käyttömuistia on 1 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 8 gigatavua. Akun kapasiteetti on 3 500 milliampeerituntia. Liitäntöjä ovat Micro-USB ja 3,5 millimetrin ääniliitäntä. Kamera on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä.

”Loimme Necuno Mobilen ensisijaisesti yritysasiakkaat mielessä mutta avoimen koodin käyttöjärjestelmien kannattajina haluamme myös tarjota tämän alustan avoimen koodin yhteisölle, ja toivomme tämän ajavan kasvua ja kiinnostusta niihin”, kommentoi toimitusjohtaja Makkonen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja