Suomalaisyritys solmi kaupat kelluvasta aaltovoimalasta kiinalaisen teollisuusjätin kanssa

Suomalainen aaltoenergiateknologiayritys Wello Oy on allekirjoittanut sopimuksen kiinalaisen teollisuusjätti CIMC OEI:n kanssa.

Yhtiö iloitsee sopimuksella olevan suuren merkityksen Suomen taloudelle ja myös maailman energiahuollolle.

Wellon kehittämä Penguin on kelluva aaltovoimala, joka selviytyy 18 metrin aalloissa ja tuottaa energiaa jatkuvasti. Wellon teknologia hyödyntää aallon synnyttämia kiihtyvyyksia ja kallistuksia yhdistettynä gravitaatiovoimaan. 

– Sopimus avaa meille tien kohti Kiinan valtavia energiamarkkinoita ja auttaa meitä saavuttamana vahvan aseman maailman uusiutuvan energian markkinoilla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhteistyö kiinalaisyrityksen kanssa alkaa yhteisellä tutkimushankkeella, jossa muutetaan Wellon Penguin-aaltokonvertteri kiinalaisten vaatimusten mukaiseksi. Kiinassa aaltoilmasto on lauhkeampi kuin Pohjois-Atlantilla, jossa teknologia on kehitetty.

– Tämä hanke tuo uutta toivoa ihmiskunnalle sen etsiessä uusia saasteettomia, uusiutuvia energiamuotoja ja kamppaillessa ilmastonmuutosta vastaan. Wellon tiimi ja rahoittajat ovat panostaneet viimeisen kymmenen vuoden valtavasti tämän teknologian kehittämiseen ja nyt on aika korjata satoa: tarjouspyyntöjä tulee ja sopimuksia syntyy, Wellon toimitusjohtaja Heikki Paakkinen iloitsee.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja