Mainos

Suomalaisyritys kehittelee koiranomistajan unelmasovellusta: Lemmikille puettava älyvaate paljastaa, miten koirasi oikeasti voi

Suomalainen startup-yritys kehittää koiranomistajan unelmasovellusta, joka paljastaa uusia asioita lemmikin hyvinvoinnista.

Mitä lemmikille oikeasti kuuluu? Saako se riittävästi lepoa ja ruokaa? Millaisissa tilanteissa lemmikki kokee ahdistusta? Koiran kanssa eläminen on jatkuvaa lemmikin tulkitsemista, mihin espoolaisyritys kehittelee avuksi parhaillaan uudenlaista työkalua.

Sence of Intelligence on espoolaisten Toni ja Anne Koutun perustama yritys, jonka tuote on Anaxeos-niminen älyvaate koirille. Koutujen idea lähti perheen aktiivisesta koiraharrastuksesta neljän parsonrussellinterrierin kanssa.

– Olemme kisanneet paljon maailmalla agilityssä neljän koiramme kanssa. Ajatus lähti siitä, että halusimme oppia enemmän koirien palautumisesta ja käyttäytymisestä eri tilanteissa, Toni Koutu kertoo.

Neljän erilaisen ja -ikäisen koiran kanssa haluttiin myös tarkkailla, saavatko ne riittävästi lepoa, ravintoa ja liikuntaa. Jokainen koira on kuitenkin loppupeleissä oma yksilönsä. Perheen neljä koiraa ovat pukeutuneet mielellään älyvaatteisiin, mikä on paljastanut lemmikeistä paljon uusia puolia.

Älyvaate kertoo, miten koira käyttäytyy yksin ollessaan

Napakasti koiran ympärille puettava älyvaate toimii sensorien avulla, jotka välittävät koirasta monipuolisesti tietoa omistajan älylaitteelle ladatulle sovellukselle. Sensoreiden avulla mitataan muun muassa lämpötilaa, koiran ympärillä olevia ääniä, levon määrää, palautumista sekä sykettä. Vaate sisältää myös gps-paikantimen.

anamalli1

Älyvaatteen tekee Luhta Sportswear Companyn alainen ulkovaatteista ja lemmikkitarvikkeista tuttu brändi Rukka. Koutun mukaan tavoite on, että älyvaate saataisiin Suomessa myyntiin vielä tämän vuoden aikana.

Käytännössä eri mittaukset voivat paljastaa esimerkiksi sen, kokeeko koira eroahdistusta jäädessään yksin kotiin sekä millaisissa tilanteissa koira yleensä kokee ahdistusta. Koiran haukkumistakin voi seurata silloin, kun lemmikki jää yksin kotiin. Yksi tärkeä ominaisuus on lämpötilan mittaus: niin kesällä kuin talvellakin lämpötilaa seuraamalla voi tarkkailla, ettei koiralla ole esimerkiksi autossa liian kuuma tai ulkosalla liian kylmä.

– Älyvaate ei poista omistajan vastuuta ja huolenpitoa, vaan tuo siihen mukaan analytiikkaa, joka paljastaa, mitä koiralle oikeasti kuuluu. Sellaisia asioita, joita ei silmin tai kosketuksella pysty kertomaan, Koutu kertoo.

Ensisijaisesti älyvaate on koiranomistajalle, joka haluaa oppia tuntemaan koiraansa paremmin. Toisaalta myös ensimmäisen koiran hankkineelle älyvaate paljastaa tärkeitä asioita lemmikin käyttäytymisestä eri tilanteissa.

***

1:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.