Mainos

Suomalaisyrityksen Tough Mobile hakee isoja kumppaneita Barcelonan messuilta

Barcelonan jättimäisen mobiilialan vuotuisen suurtapahtuman Mobile World Congressin kahdeksan hallin osastoilta löytyy myös yksi täysin suomalaisyrityksen puhelin. Kyse on Bittiumin Tough Mobilesta.

Muun muassa puolustus- ja viranomaiskäyttöön ja yritysasiakkaille suurempina erinä ja mahdollisesti kustomoituna myytäväksi suunniteltua puhelinta Suomessa myy Viestimaa yksityishenkilöillekin.

Hiljattain Tough Mobilesta huhuttiin myös mahdollisena Nokian puhelimena yhteistyössä Bittiumin kanssa. Microsoft-sopimuksen perusteella Nokia-merkkisiä puhelimia voi tulla markkinoille taas jo loppuvuodesta.

Bittiumilta ei kommentoitu nytkään Nokia-huhuja.

– Meillä on useita kumppaneita ja asiakkaita, ja neuvotteluja käynnissä. Jos uusia sopimuksia tehdään, niin niistä tiedotetaan aikanaan, kommentoi Sini Pihlajakoski Bittiumin markkinoinnista Mobiili.fille.

Tough Mobilessa nopeassa kokeilussa huomiota kiinnittää kokoon suhteutettuna kevyt paino. Tough Mobile ei näytön kokoonsa nähden ole lähelläkään pienimmästä päästä ja paksuuttakin sillä on 13,5 millimetriä, mutta kevyeltä se tuntuu – vaikka painoa onkin 180 grammaa, on se puhelimen kokoon ja kestävyyteen nähden yllättävän vähän.

Teknisesti Tough Mobile sisältää vakioversiona Android-käyttöjärjestelmän, nyt 5.1 Lollipop – versiona, viiden tuuman kosketusnäytön, kahdeksan ja kahden megapikselin kamerat, Qualcomm Snapdragon 801 -järjestelmäpiirin, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikan, tallennustilan salauksen sekä 2 420 milliampeeritunnin akun.

Tough Mobilessa on kiinnitetty huomiota juurikin tietoturvaan. Jatkuvan tallennusmuistin kryptauksen lisäksi erillisenä kustomointina puhelimen kanssa kaupataan myös vielä laajempaa Bittiumin Secure Suite -turvapakettia.

Viime vuoden lopulla Bittium Tough Mobile sai Suomen Kyberturvallisuuskeskuksen viranomaishyväksynnän ensimmäisenä suomalaisena tietoturvatuotteena.

Aivan viimeisimpiä teknisiä herkkuja ei ole enää tarjolla, mutta varsinkin ammattilaiskäytössä Tough Mobilessa tärkeintä ovatkin sen kyvykkyydet tietoturvan saralla.

Bittiumilla ei ole vielä kerrottavana julkisia suurempia tilauksia kerrottavaksi Tough Mobileen liittyen, mutta useiden asiakkaiden kanssa käydään jo kauppaa pienemmistä testieristä.

Mobile World Congressista yhtiö hakee kontakteja uusilta kiinnostuneilta asiakkailta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.