Suomalaisyhtiö myydään ruotsalaisille 611 miljoonalla eurolla – "Tarjous on houkutteleva osakkeenomistajan kannalta"

Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF ja suomalainen konsulttiyhtiö Pöyry yhdistyvät ÅF‑Pöyry‑brändin alle.

Yhdistyminen on määrä tapahtua ÅF:n julkisella ostotarjouksella, jossa käteistarjous Pöyrystä on 10,20 euroa osakkeelta eli 611 miljoonaa euroa koko yhtiöstä.

ÅF on valmis maksamaan Pöyryn osakkeesta näin ollen noin 46 prosenttia enemmän verrattuna osakkeen viime viikon perjantain päätöstasoon Helsingin pörssissä.

Pöyryn hallitus suosittaa yksimielisesti osakkeenomistajia hyväksymään ostotarjouksen.

– Hallituksen näkemyksen mukaan tarjottu vastike ottaa huomioon edellä mainitun potentiaalin ja on siten osakkeenomistajan kannalta houkutteleva, Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo tiedotteessa.

Pöyryn suomalaisomistajat hyväksyivät

Myös suomalaisyhtiön suuret omistajat asettuvat kaupan taakse. Corbis S.A., Procurator-HoldingOy, työeläkevakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen, Mariatorp Oy sekä Wipunen varainhallinta oy ovat hyväksyneet peruuttamattomasti ostotarjouksen.

Ryhmä edustaa 52,3 prosenttia Pöyryn osakkeista ja äänistä. Ostotarjouksen läpimeno edellyttää, että yli 90 prosenttia Pöyryn osakkeenomistajista hyväksyy sen.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi on määrä nimetä ÅF:n nykyinen toimitusjohtaja Jonas Gustavsson. Pöyryn toimitusjohtaja Martin à Porta vetäisi ÅF‑Pöyryssä Management Consulting -divisioonaa.

"Pidetty loogisena ratkaisuna jo pitkään"

ÅF‑Pöyryn pääkonttori sijaitsisi Tukholmassa, ja osakkeet noteerattaisiin Tukholman pörssissä.

– ÅF:n ja Pöyryn yhdistymistä on pidetty loogisena ratkaisuna jo pitkään ja nyt meillä on siihen mahdollisuus. Yritysjärjestely kasvattaa ÅF:n omistaja-arvoa ja luo erittäin kilpailukykyisen toimijan, joka on aidosti kansainvälinen, ÅF:n hallituksen puheenjohtaja Anders Narvinger sanoo tiedotteessa.

– Kulttuurimme ja DNA:mme sopivat hyvin yhteen yhteisten pohjoismaisten juuriemme ja perintömme takia. Yhdessä nämä kaksi yhtiötä luovat vahvemman kansainvälisen alustan sekä ÅF:n että Pöyryn vahvuuksien pohjalta, Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Ehrnrooth sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat