Ahlströmin perheyhtiö aikoo ostaa Ahlström-Munksjön ulos pörssistä

Ahlström Capital eli Ahlströmin perheen sijoitusyhtiö kumppaneineen on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen kaikista Ahlström-Munksjön osakkeista. Mukana tarjouksessa ovat sijoitusyhtiöt Bain Capital, Viknum ja Belgrano Inversions.

Ahlström Capital toteaa tiedotteessa arvioineensa, että Ahlström-Munskjöta voidaan parhaiten kehittää yksityisessä omistuksessa Bain Capitalin kanssa. Tarjottu hinta on 18,10 euroa osakkeelta, mikä on 24 prosenttia enemmän kuin eilinen päätöskurssi.

Kaupan myötä Bain Capitalista tulisi 55 prosentilla Ahlstrom-Munksjön enemmistöomistaja Ahlström Capitalin rinnalle.

Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Lasse Heinonen totesi, että yhtiön toimiala, eli kuitupohjaiset materiaalit, on murroksessa.

– Sen vuoksi täyden menestyspotentiaalin saavuttaminen vaatii aktiivisia ja kunnianhimoisia toimia. Uskomme, että niiden toteuttaminen on helpompaa yksityisesti omistetussa yhtiössä, Heinonen sanoi tiedotteessa.

Bain Capitalin toimitusjohtaja Ivano Sessa sanoi, että yhtiöllä on pitkä kokemus menestyksekkäistä kumppanuuksista perheomisteisten yhtiöiden kanssa.

– Uskomme vahvasti alan pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin ja kuitupohjaisten materiaalien kykyyn vastata merkittäviin kestävyystrendeihin, Sessa sanoi tiedotteessa.

Pitkän linjan perheyhtiö

Ahlström Capitalin hallituksen puheenjohtaja Kari Kauniskangas sanoi uskovansa, että ostotarjous on houkutteleva mahdollisuus sekä Ahlström-Munksjölle että sen osakeomistajille.

–  Näemme tämän ainutlaatuisena tilaisuutena luoda arvoa rakentamalla entistä vahvempaa ja kestävämpää liiketoimintaa, joka hyödyttää sekä yhtiötä että sen henkilöstöä, Kauniskangas sanoi tiedotteessa.

Ostohanke sai tukea myös Ahlströmin suvulta. Antti Ahlström Perilliset -yhtiön hallituksen puheenjohtajan Johannes Gullichsenin mukaan kaupan myötä Ahlströmin perhe pysyy syvästi sitoutuneena teollisiin juuriinsa.

–  Uskomme, että ehdotettu järjestely on oikea askel yhtiön menestyksen mahdollistamiseksi seuraavallekin 170 vuodelle, Gullichsen sanoi tiedotteessa.

Ahlström-Munksjö juontaa juurensa Ahlströmin suvun perheyhtiöön, joka aloitti toimintansa 1800-luvun puolivälissä. Yhtiö listautui Helsingin pörssiin vuonna 2006. Vuonna 2016 yhtiö kertoi yhdistymisestä ruotsalaisen Munksjön kanssa, joka oli vuonna 2012 ostanut siltä erikoispaperiyksikön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja