Suomalaisesta ohjelmistoyhtiöstä ostotarjous – Barwaresta tarjottu 620 miljoonaa euroa, tuplasti pörssiarvon verran

Suomalaisesta ohjelmistoyhtiö Baswaresta on tehty ostotarjous. Ostajaryhmä tarjoaa Baswaren osakkeista hintaa, joka on lähes kaksinkertainen verrattuna yhtiön eiliseen päätöskurssiin. Hinnaksi tulee tarjouksen perusteella 620 miljoonaa euroa.

Ostajaryhmän muodostavat amerikkalaiset sijoitusyhtiöt Accel-KKR, Long Path ja Briarwood, jotka ovat perustaneet kauppaa toteuttamaan Sapphire-yhtiön.

Baswaren hallitus suosittelee yhtiön omistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Kun tarjous toteutuu, poistuu Basware Helsingin pörssistä.

Ostotarjouksella ei odoteta olevan välittömiä vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan, työntekijöiden asemaan tai toimipaikkojen sijaintiin.

–  Konsortion tarjous edustaa hyvää arvonluontia Baswaren osakkeenomistajille ja tarjoaa huomattavan preemion sekä suhteessa markkinahintaan että historiallisiin osakekursseihin. Yksityisessä omistuksessa Baswaren johto voi kiinnittää täyden huomionsa liiketoiminnan suorituskykyyn ja tulosten saavuttamiseen, sanoi hallituksen puheenjohtaja Michael Ingelög tiedotteessa.

Basware tarjoaa yrityksille pilvipalveluihin perustuvia liiketoimintaratkaisuja. Sillä on yli 6  500 asiakasta noin 60 maassa.

Basware työllisti viime vuonna kaikkiaan yli 1  300 ihmistä. Liikevaihto oli 153 miljoonaa ja liikevoittoa kertyi 7,1 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat