Suomalaisvalmentajalle merkittävä sopimus Ranskassa – "Onhan tämä tietynlainen unelmien täyttymys"

Ranskan koripalloliigan SIG Strasbourgin päävalmentajaksi kesken kauden apuvalmentajan paikalta nostettu Lassi Tuovi on saanut kahden vuoden jatkosopimuksen.

33-vuotiaan Tuovin jatkosopimus Strasbourgin kanssa on voimassa kevääseen 2022.

Päävalmentajasopimusta kovatasoisessa Ranskan pääsarjassa voi pitää merkittävänä suomalaiselle koripalloilulle. Tuoville pesti on henkilökohtaisesti iso saavutus.

– Onhan tämä diili tietynlainen unelmien täyttymys, mutta toisaalta olen aina ollut kova unelmoimaan ja unelmointi varmasti jatkuu myös tulevaisuudessa, Tuovi sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Myös Suomen maajoukkueessa apuvalmentajana työskentelevä Tuovi ehti käskyttää Strasbourgia neljässä Ranskan pääsarjan Pro A:n ottelussa ennen koronaviruspandemian aiheuttamaa sarjataukoa.

– Pitää olla otettu siitä, että pystyi vakuuttamaan seurajohdon osaamisestaan näin lyhyessä ajassa. Lähtötilanne oli vaikea, koska meneillään oli pitkä tappioputki emmekä päässeet harjoitussaliin juuri lainkaan, sillä pelasimme Pro A:n kanssa rinta rinnan Mestarien liigan päätöskierroksia. Pystyimme kuitenkin noukkimaan neljästä Pro A:ssa pelaamastamme ottelua kaksi voittoa, mikä käänsi kelkan, Tuovi kertoo.

Sopimusuutisisten ohella Strasbourgin koripallopuolella ei tällä hetkellä ole juurikaan toimintaa. Ranska on koronaviruspandemiassa yksi Euroopan pahiten kärsivistä maista.

– Koriksen suhteen tilanne täällä on seisahtunut, kuten kaikkialla muuallakin, eikä kukaan tiedä, mitä tapahtuu jatkossa. Kaikki kuitenkin ymmärtävät, että etenkin täällä Ranskan suurimmassa koronaviruspesäkkeessä mennään terveys edellä, Tuovi kertoo.

Lappeenrantalaislähtöinen Tuovi aloitti valmentamisen jo nuorena, kun hänen pelaisuransa päättyi loukkaantumiseen. Hän kohosi Lappeenrannan NMKY:n päävalmentajaksi jo 24-vuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat