Suomalaisvahti pilaili nasevasti seuransa kustannuksella AHL-debyytin jälkeen – "En käynyt kouluja loppuun, voi olla laskuvirhekin"

Suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen pelasi ensimmäisen AHL-ottelunsa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Hän joutui debyyttinsä jälkeen muistuttumaan seuraansa Iowa Wildia urapolustaan.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa lauantain vastaisen yön NHL-kierrokselta.

NHL-organisaatio Minnesota Wildin varaama Kähkönen torjui AHL-seuran maalilla 25 kertaa, mutta Iowa Wild taipui Texas Starsille 1-3.

Iowa Wild twiittasi pelin aikana, että kyseessä on 22-vuotiaan Kähkösen "ensimmäinen ammattilaisottelu". Suomalaisvahti korjasi leikkimielisesti seuransa päivitystä kamppailun jälkeen.

– Omien laskujen mukaan näitä niin sanottuja ammattilaisstartteja on tän illan pelin jälkeen takana 118. En käynyt kouluja loppuun, joten voi olla laskuvirhekin. Toki hienoa päästä pelien makuun myös lätäkön tällä puolella, Kähkönen kirjoitti.

U20-maailmanmestaruutta vuonna 2016 juhlinut Kähkönen on oikeassa, sillä hän on pelannut SM-liigassa 117 ottelua Bluesin ja Lukon paidassa.

Pohjois-Amerikassa ei ole ilmeisesti vielä tiedostettu sitä, että ammattilaiskiekkoa pelataan myös Euroopan mantereella.

Lue myös:

    Uusimmat