Suomalaisuimarit MM-altaassa sprinttiaamussa: Ida Hulkko riemastuttavasti jatkoon – Jenna Laukkanen karsiutui niukasti

50 metrin rintauinnin tulos 30,72 sai Ida Hulkon myhäilemään jo altaassa maaliintulon jälkeen. Hän tiesi heti, että välieräpaikka oli tulossa.

– Vihdoinkin. Eihän se tietysti vielä ollut kauden paras, mutta tuli se paremmin kuin Glasgow'n (EM-uinnit 2018) aamussa, ja kun illaksi saa radan, niin sehän riittää, Hulkko iloitsi Suomen Uimaliiton tiedotteen mukaan.

Hän sijoittui alkuerien kahdeksanneksi, ja 30,72 on hänen urallaan neljänneksi paras tulos.

Välierät kisataan lauantaina Suomen aikaa klo 14.26.

50 metrin rintauinnissa nähtiin myös Jenna Laukkanen. Hän oli iloinen kurotettuaan roiman parannuksen kauden parhaaseensa.

Hän kellotti alkuerissä 31,48 ja sijoittui 19:nneksi. Kahden suomalaisuimarin välieräpaikka jäi 0,12 sekunnin päähän.

50 metrin vapaauinti oli Mimosa Jallow'n neljäs ja viimeinen henkilökohtainen matka Gwangjussa. Hän ui aikaan 25,66 ja oli 29:s.

– No eihän se nyt oikein lähtenyt, sellainen samanlainen kuin tähänkin asti. Ei se ole rentoa tällä hetkellä, se on sellaista, että yrittää puristaa liikaa, että pääsisi edes jonkinlaiseen aikaan, Jallow sanaili.

Jallow tuli kaikki kolme 50 metrin matkaansa 0,08-0,13 sekunnin päähän kauden parhaistaan. Vapaauinnissa välieriin vaadittiin 25,07. Jyväskyläläisen kauden paras on 25,57 ja Suomen ennätys 24,90 viime kesältä.

Jallow kisaa vielä sekauintiviestissä sunnuntaina aloitusosuuden 100 metriä selkää.

Lue myös:

    Uusimmat