Suomalaisuimari joutui MM-kisoissa vaikeaan tilanteeseen ennen lähtöä – "En ole päässyt selän takia vuoteen treenaamaan startteja"

Ari-Pekka Liukkonen ei selvinnyt 50 metrin vapaauinnin alkueristä jatkoon puolustamaan kahden vuoden takaista finaalin kuudetta sijaa. Liukkonen ui aikaan 22,33 ja sijoittui 21:nneksi.

– Uinti sinänsä oli hyvä. Startti oli hidas ja maalintulo huono, se ei osunut hyvin, Liukkonen kertoi Suomen Uimaliiton tiedotteen mukaan.

Liukkosen erän lähtö kutsuttiin alas jakkaroilta ja toisella yrityksellä päästiin matkaan. Toisen kerran starttiasentoon jännittäymään joutuneelle Liukkoselle tämä ei ollut paras mahdollinen tilanne.

– Itse en ole päässyt selän takia oikeastaan vuoteen treenaamaan startteja, ainoat startit olen tehnyt kisoissa. Molemmissa starteissa pidettiin aika pitkään paikoillenne-asennossa. Se varmaan vaikutti mulla startissa, että joutui pitämään aika tukevaa asentoa, Liukkonen kertasi.

Välieriin ratkovaan uusintauintiin tarvittiin aika 22,21. Liukkosen taival Gwangjussa päättyi perjantaiaamuna. Tokion A-raja on yhä viiden sadasosasekunnin päässä.

– Kokonaisuutena allastreenien osalta ihan hyvä kausi, kisa kisalta ajatkin paranivat, eikä tämä jäänyt juurikaan SM-uintien alkuerävauhdista, ja se menee ihan tuon startin piikkiin. Vähän jäi puuttumaan nyt, ettei päässyt iltaan, kyllä se olisi varmaan sinne 21:n puolelle parantunut. Harmi, että näin kävi mutta ei tämä mikään floppikaan ollut, Liukkonen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat