Kymmeniä arvokisamitaleita rohmunnut supertähti palaa kilpailukiellosta – menestyksen kääntöpuolella alkoholismia, kielletty menetelmä ja käsittämätön huijausyritys

6:04
Käynnissä olevissa uinnin MM-kisoissa on kohuttu muista asioista, videolla Sun Yangiin kohdistunutta protestointia.

Uinnin kuusinkertainen olympiavoittaja Ryan Lochte palaa kisa-altaaseen 14 kuukauden kilpailukiellosta. 34-vuotias Lochte osallistuu ensi viikolla Yhdysvaltain mestaruuskisoihin Palo Altossa.

Lochte joutui kilpailukieltoon käytettyään sääntöjen vastaisesti suonensisäistä nesteytystä. Hänen puuhansa paljastuivat, kun uimari laittoi sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään nesteytyksessä. Hänellä ei ollut toimenpiteeseen erityislupaa, ja uinnissa kaikenlainen suonensisäinen nesteytys on kiellettyä.

Vuonna 2016 Lochte sai kymmenen kuukauden pannan sepitettyään ryöstötarinan Rion olympialaisissa.

Lochte ja kolme muuta uimaria häiriköivät brasilialaisella bensa-asemalla ja yrittivät tarinalla peitellä jälkiään. He kertoivat muun muassa tulleensa ryöstetyiksi aseella uhaten. Tämä tarina nousi ensin julkisuuteen, mutta totuus "ryöstöstä" paljastui ennen pitkää.

Lochte on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä uimareista. Hänellä on 12 olympiamitalia ja 65 MM-mitalia.

Menestys ei ole tuonut pelkkää auvoista eloa, sillä Lochte on muun muassa hakenut apua alkoholin väärinkäyttöön. Hänen lakimiehensä kertoi vuonna 2018, että Lochte on taistellut alkoholismia vastaan vuosia ja alkoholinkäytöstä oli tullut hänelle "tuhoisa" tapa.

Lochte oli humalassa myös Rion bensa-asematapauksen aikana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja