Suomalaisuimarit karsiutuivat MM-välieristä päätösmatkoillaan: "Samaan roskakoriin"

Suomalaisten toiveet lyhyen radan MM-uinneissa lepäävät enää Jenna Laukkasen varassa. Mimosa Jallow ja Andrei Tuomola karsiutuivat välieristä Kiinan Hangzhoussa. 

Mimosa Jallow ui 50 metrin vapaauinnin alkuerässä ajan 24,65, mikä on lähes puoli sekuntia hitaampi kuin hänen SE-tuloksensa. 

Jallowin neljäs semifinaali jäi haaveeksi, kun hän karsiutui kolmen sadasosan erolla. Jallow sanoi, ettei hän olisi edes halunnut niin huonolla ajalla jatkoon. 

– Se menee samaan roskakoriin kuin muutkin uinnit. Tuntui hyvältä, mutta aika oli huono. Ja startti oli myös huono, Jallow kertoi tiedotteessa. 

Jallowilla oli kisaurakastaan kaksijakoiset tunnelmat. 

– Ajat nyt oli mitä oli, mutta kolme semiä kuitenkin plussaa. Se kertoo, että lyhyellä radallakin on menty eteenpäin.

– Ja nyt kävi hyvin selville, mitä pitää tehdä pitkän radan kaudelle. Startti ja ensimmäinen liuku on maailmanluokkaa, mutta käännöksiä ja toista liukua pitää parantaa.  

Andrei Tuomola sijoittui päämatkallaan 50 metrin rintauinnissa 19:nneksi ajalla 26,66. Hän jäi Suomen ennätyksestään 0,23 sekuntia ja välieräpaikasta yhdeksän sadasosaa. 

– Ei lämmitä yhtään. Siinä taisi tulla kiire ja veto lähti sutimaan. Käännöskin oli vähän semmoinen, jouduin ottamaan siihen yhden ylimääräisen käsivedon, Tuomola sanoi. 

Ari-Pekka Liukkonen oli myös mukana samalla matkalla, mutta selkäkivuista kärsivä Liukkonen oli ajalla 27,38 vasta 38:s.

Riku Pöytäkivi lopetti kisaurakkansa 100 metrin vapaassa. Hän oli 46:s tuloksella 49,27. 

 Jenna Laukkanen ui lauantai-iltana 100 metrin rintauintifinaalissa klo 14.37 ja sunnuntaina päätösmatkana on 200 metriä rintauintia.

Lue myös:

    Uusimmat