Karmea joukkokolari keskeytti kauden viimeisen Moto3-kilpailun – voitto ratkesi viiden tuhannesosan erolla

Kauden viimeinen Moto3-luokan osakilpailu Valenciassa oli kaatumisten ja viivästysten sävyttämä, jonka voittoon lopulta ajoi Sergio Garcia.

Aluksi kisa viivästyi reilulla kymmennellä minuutilla, kun Aron Canetin pyörä valutti öljyt radalle lämmityskierroksen aikana. Canetin pyörä jatkoi savuttamista kilpailussa, mutta espanjalainen sai kuitenkin jatkaa radalla.

MotoGP-kausi C Morella!

Valencian GP:n lähetykset 16.-17.11.

Su: Osakilpailut Moto3 klo 11.45, Moto2 klo 13.35, MotoGP klo 14.45, MotoE klo 16.20

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Kolmannella kierroksella Makar Yurchenko, Dennis Foggia, Jeremy Alcoba, Niccolo Antonelli ja Carlos Tatay kolaroivat rajusti, jonka seurauksena kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla.

Tapahtumaketju käynnistyi, kun Tatay menetti pyöränsä hallinnan mutkassa 11 ja kaatui. Tatay liukui radan ulkopuolelle kaataen Alcoban ja Yurchenkon, ja pyörä kaarsi takaisin rataa kohti. Takaa tulleet Foggia ja Antonelli eivät pystyneet väistämään pyörää ja Foggia lensi korkean ilmalennon jälkeen rajusti asfaltin pintaan.

Nopeasti tilanteen jälkeen tuli helpottava tieto, jonka mukaan kaikki joukkokolarin osalliset olivat tajuissaan. Foggiaa hoidettiin radanpinnassa yli 15 minuutin ajan, mutta lopulta kilpailua päätettiin jatkaa.

Uusintastartin jälkeen kaatumissuma jatkui, kun Tony Arbolino, Lorenzo Dalla Porta, John McPhee sekä Alonso Lopez menivät keskenään nurin.

Kilpailun voitosta käytiin huima kamppailu viiden kuljettajan kesken. Paalulta lähtenyt Andrea Migno menetti kärkipaikkansa viimeisessä mutkassa, kun Sergio Garcia pääsi yllättämään italialaisen rohkealla ohituksella. Eroa kärkikaksikon välillä maaliviivalla oli ainoastaan viisi tuhannesosaa.

Kisassa kolmanneksi nousi Xavier Artegas, jolle kilpailu oli uran ensimmäinen MM-sarjassa.

Moto3-luokan maailmanmestaruuden voitti tänään keskeyttänyt italialainen Lorenzo Dalla Porta. MM-hopeaa otti lopulta maaliin kuudentena ajanut Aron Canet. Pronssille Marcos Ramirez.

Uransa avauskisan viime kaudella juuri Valenciassa voittanut Aki Ajon Red Bull KTM Ajo -tallin Can Öncü ajoi ruutulipulle sijalla 12 ja näin ollen tuplasi tämän kauden pistesaldonsa.

Vasta 16-vuotias Öncü ei pystynyt täyttämään häneen ladattuja suuria odotuksia tällä kaudella, sillä turkkilainen keräsi ajamassaan 13 kilpailussa ainoastaan kahdeksan pistettä ja oli MM-sarjan 31:s.

Katso Moto3-luokan osakilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).