Mainos

Suomalaisten tyytymättömyys politiikkaan kasvanut

Suomalaisten käsitys politiikasta on huonontunut viimeisen puolen vuoden aikana, kertoo MTV3:n uutisten pikakysely.

Kansalaisten arvostus politiikkaa ja poliitikkoja kohtaan on kokenut kolauksen. MTV3:n uutisten teettämässä pikakyselyssä peräti 43 prosenttia vastaajista arvioi käsityksensä politiikasta muuttuneen kielteisemmäksi viimeisen puolen vuoden aikana.

Kolmanneksella vastaajista käsitys oli muuttunut hieman ja kymmenyksellä paljon. Runsas puolet ei ollut muuttanut käsityksiään. Niitä, joiden käsitys politiikasta oli parantunut, oli häviävän vähän.

Heikko tulos yllätti suurimpien puolueiden puoluesihteerit, mutta heistä kaikki epäilevät Soneran umts-kauppoja koskevan julkisen keskustelun vaikuttaneen kansalaisten mielipiteisiin.

-Kyllä tämä Sonera-keskustelu varmaan yhdeltä osaltaan on siihen vaikuttanut, tällaiseen yleiseen ilmapiiriin. Onhan se ollut yhtä lailla kansalaisille kuin myös poliitikoille pettymys, että näin huonosti yhtiölle kävi, toteaa kokoomuksen puoluesihteeri Heikki A. Ollila.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma uskoo kyselyn tulosten heijastelevan kansalaisten halua parantaa talouselämän valvontaa.

-Selvästi on näin, että markkinavoimille halutaan rajoja - ja silloin odotukset kohdistuvat politiikkaan, toteaa Heinäluoma.

Oppositio löytää syytä myös hallituksen rakenteesta.

-Politiikka näyttää vaihtoehdottomalta tilanteessa, jossa meillä on ollut vuosikausia laajapohjainen oikealta vasemmalle ulottuva hallitus, summaa keskustan puoluesihteeri Eero Lankia.


MTV3:n uutisten teettämään kyselyyn vastasi viikko sitten noin 500 suomalaista. Heiltä kysyttiin, miten heidän näkemyksensä politiikasta ja poliitikoista on muuttunut viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.