Suomalaisten toiveisiin on vastattu: Tähän sähköautoon saa nyt vetokoukun

1:11
Porsche vetää maailman suurinta matkustajakonetta.

Moni sähköautoille nenäänsä nyrpistelevä perustelee suhtautumistaan muun muassa sillä, että niissä ei kaikissa ole vetokoukkumahdollisuutta. Nyt nihkeään suhtautumiseen on taas vähän vähemmän aihetta, sillä Suomen-markkinoilla on yksi vetokoukullinen sähköautomalli lisää.

Tesla on lisännyt Model 3:n lisävarustelistalle vetokoukun osalla markkina-alueistaan. Suomalaisten iloksi meillä se on tilattavissa.

Uuden Tesla Model 3:n tilaaja voi valita koukun Standard Range Plus sekä Long Range -malleihin. Kalleimpaan Performance-versioon sitä ei ole tarjolla.

– Varusta autosi irrotettavalla sovittimella ja erityislujasta teräksestä valmistetulla vetokoukulla, joka voi hinata enintään 910 kg:n kuormaa. Ohjelmisto tarkkailee aktiivisesti peräkärryn tai -vaunun liikkeitä ja säätää jarrutusta tarpeen mukaan, Tesla kertoo 1 110 euron hintaisen koukun kuvaustekstissä.

Sen lisäksi, että koukun saa vain kahteen halvimpaan Model 3 -versioon, ei sitä pysty lainkaan hankkimaan jälkikäteen, vaan päätös on tehtävä uutta autoa tilatessa.

Tesla Model X voi vetää jopa 2 250 kilon painoista jarrullista perävaunua. Jarruttoman perävaunun massaksi Tesla suosittaa korkeintaan 450 kiloa.

Mercedes-Benzin tulevalla EQC-sähköautolla saa silläkin vetää 1 800 kilon kärryä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.