Suomalaisten toiveisiin on vastattu: Tähän sähköautoon saa nyt vetokoukun

1:11
Porsche vetää maailman suurinta matkustajakonetta.

Moni sähköautoille nenäänsä nyrpistelevä perustelee suhtautumistaan muun muassa sillä, että niissä ei kaikissa ole vetokoukkumahdollisuutta. Nyt nihkeään suhtautumiseen on taas vähän vähemmän aihetta, sillä Suomen-markkinoilla on yksi vetokoukullinen sähköautomalli lisää.

Tesla on lisännyt Model 3:n lisävarustelistalle vetokoukun osalla markkina-alueistaan. Suomalaisten iloksi meillä se on tilattavissa.

Uuden Tesla Model 3:n tilaaja voi valita koukun Standard Range Plus sekä Long Range -malleihin. Kalleimpaan Performance-versioon sitä ei ole tarjolla.

– Varusta autosi irrotettavalla sovittimella ja erityislujasta teräksestä valmistetulla vetokoukulla, joka voi hinata enintään 910 kg:n kuormaa. Ohjelmisto tarkkailee aktiivisesti peräkärryn tai -vaunun liikkeitä ja säätää jarrutusta tarpeen mukaan, Tesla kertoo 1 110 euron hintaisen koukun kuvaustekstissä.

Sen lisäksi, että koukun saa vain kahteen halvimpaan Model 3 -versioon, ei sitä pysty lainkaan hankkimaan jälkikäteen, vaan päätös on tehtävä uutta autoa tilatessa.

Tesla Model X voi vetää jopa 2 250 kilon painoista jarrullista perävaunua. Jarruttoman perävaunun massaksi Tesla suosittaa korkeintaan 450 kiloa.

Mercedes-Benzin tulevalla EQC-sähköautolla saa silläkin vetää 1 800 kilon kärryä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja