Suomalaisten suosioon noussut Myrskyluodon Maija -elokuva herkisti Töllötuomarit – "Itkin hysteerisesti"

Menestystä nauttiva Myrskyluodon Maija -elokuva herkisti Töllötuomarit - "Itkin hysteerisesti" 2:50
MTV Uutisten Töllötuomarit Katri Utula ja Katja Lintunen puivat Myrskyluodon Maija -elokuvan herättämiä vahvoja tunnereaktioita.

Viime perjantaina ensi-iltansa saanut Myrskyluodon Maija -elokuva on niin haikea ja koskettava, että MTV Uutisten Töllötuomaritkin herkistelevät vahvasti elokuvan tarinaa. Keskustelusta herättää myös elokuvan kutsuvierastilaisuuden suloinen pikku näyttelijätähti.

Perjantaina ensi-iltansa saanut Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija -elokuva kertoo kahden rakastavaisen, Maijan ja Jannen tarinan Ahvenanmaan saaristossa 1800-luvulla.

Tarina on niin koskettava ja surullinenkin, että MTV Uutisten Töllötuomari Katri Utula liikuttui syvästi elokuvaa katsoessaan.

En muista, milloin olisin itkenyt näin paljon. Itkin hysteerisesti, Utula kertoo kutsuvierastilaisuudesta, jossa kyyneliltä eivät välttyneetkin monet muutkaan katsojat.

Elokuva saa erittäin hyvät arvosanat, sillä tunteet nousevat elokuvaa katsoessa vahvasti pintaan. Tarina on taitavasti rakennettu ja kuvattu ja hyvin rakkaudentäyteinen.

Tämä on ihana! Utula kehuu.

Eli nenäliinat mukaan, Lintunen toteaa.

Kiitosta saavat myös ruotsalaiset pääosanäyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsso sekä entuudestaan tuntemattomammat lapsinäyttelijät, joista suurin osa on Ahvenanmaalta. 

Yksi nuorimmista näyttelijätähdistä on sen sijaan suomea puhuva Edvin Hujanen, 3, Sipoosta, joka hurmasi kutsuvieraat elokuvan ensi-illassa.

Edvin valloitti kaikki, Utula kertoo.

Tiina Lymi sai lapsinäyttelijöiden casting-prosessiin apua saaristossa paljon aikaa viettäneeltä Tobias Zilliacukselta, joka kertoi MTV Uutisille, että hän valitsi suurimman osan elokuvan lapsinäyttelijöistä. Zilliacus myös näyttelee elokuvassa Maijan isää.

Vahva avaus ensi-iltaviikonloppuna

Elokuva kiinnosti avausviikonloppuna suomalaisia toden teolla, sillä elokuvan näki ensi-iltaviikonloppuna kaikkiaan 45 931 katsojaa. 

Kyseessä on yksi 2020-luvun vahvimpia kotimaisen elokuvan avausviikonlopun tuloksia sekä vahvin kotimaisen laatudraaman avaus. 

Rauno Ronkaisen kuvaama elokuva maksoi lähes neljä kertaa niin paljon kuin kotimaiset elokuvat nykyään keskimäärin.

Myrskyluodon Maija on valittu Götebörgin ja Rotterdamin elokuvafestivaalien ohjelmistoon. Rotterdamissa se esitetään englanninkielisellä nimellä Stormskerry Maja.

Ruotsin ensi-ilta on Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalilla, jossa se esitetään sen ruotsinkielisellä nimellä Stormskärs Maja.

Vastanaineiden Maijan ja Jannen koskettava rakkaustarina perustuu kirjailijaAnni Blomqvistin romaanisarjaan Myrskyluoto.

Kirjojen tarinasta tehtiin 1970-luvulla Åke Lindmanin ohjaama tv-sarja Myrskyluodon Maija, joka teki tunnetuksi Lasse Mårtensonin säveltämän tunnusmusiikin.

Katso Töllötuomareiden reaktiot elokuvaan yllä olevalta videolta!

Kaikki Töllötuomarit-jaksot löydät MTV Katsomosta!

Lue myös:

    Uusimmat