Mainos

Maa sai valkoisen peitteen suomalaisten suosimassa Fuengirolassa Espanjan aurinkorannikolla – Meteorologikin hämmästelee sääilmiötä

Fuengirolassa asuva Antti Pekkarinen kertoi, että suomalaisten suosiossa oleva Fuengirola kohtasi eilen erikoisen sääilmiön.

– Fuengirolassa satoi eilen rakeita tai räntää. Olin töissä toimistolla, enkä päässyt itse rannalle, mutta olen nähnyt useita kuvia sosiaalisessa mediassa Fuengirolan valkoisista rannoista. Jopa kaupunginjohtaja oli tehnyt Facebook-päivityksen sääilmiöstä, Pekkarinen kertoo.

Nyt valkeat rannikot ovat ehtineet jo sulaa.

Meterologitkin ihmettelevät

Päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen kertoo Forecalta, että hekin ovat hämmästelleet aurinkorannikon eilistä sääilmiötä. 

– Kyllä se harvinainen ilmiö on ja erikoiselta tuntuu, että Espanjan Fuengirolassa tulee lunta.

Foreca on myös saanut paikalla olleilta suomalaisilta on tullut kuvia paikasta. Tietoa tulevista lumisateista ei ole. 

Antti Pekkarinen on itse asunut Fuengirolassa 12 vuotta eikä muista kertaakaan nähneen vastaavanlaista tapausta. Lämpötila oli tapahtuma-aikaan noin kymmenisen astetta.

– Rakeita joskus tulee, mutta kyllä tämä oli selkeästi poikkeuksellinen ilmiö. Joka vuosi täällä jossain vaiheessa lämpötila laskee ja yöllä käydään jossain kymmenen tienoilla, mutta päivälämpötilaksi se on poikkeuksellisen matala.

Huomenna jälleen 17 astetta

Pekkarinen kertoo, että viime vuonna Fuengirolan läheisyydessä vuoren rinteelle satoi lunta ja lumipeite lähenteli kaupungin rajaa. Lumi ei silloin kuitenkaan ihan yltänyt rannikolle saakka.

– Olin silloin käymässä Suomessa, joten sekin jäi näkemättä.

Pekkarinen kertoo, että vielä viime viikolla Fuengirolassa koettiin suomalaisittain lähes hellekelejä. Kylmä ilma alkoi viikonloppuna.

– Kylmä ei yleensä kestä pitkään. Katselin, että huomiselle oli jälleen luvattu 17 astetta lämmintä.

Myös Saharassa koettiin eilen erikoinen sääilmiö, kun aavikon läpi pyyhkäisi lumisade.

0:43

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.