Suomalaisten joukkueilla luvassa karmaisevaa jännitystä päätöskierrokselle – kaikilla vielä mahdollisuudet jatkoon

Jalkapallon Eurooppa-liigan viidennellä ottelukierroksella ei nähty uusia suomalaisten joukkueita, jotka olisivat varmistaneet jatkopaikkansa. Sen sijaan lohkovaiheen viimeiselle kierrokselle on luvassa huikaisevaa jännitystä, kun kaikilla suomalaisten joukkueilla on vielä mahdollisuudet jatkoon. 

Kuvan videolla Eurooppa-liigan maalikooste.

Joel Pohjanpalon ja Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen on ainoa suomalaisten edustama joukkue, joka on varmistanut jatkopaikkansa. Panokseksi viimeiselle kierrokselle jää A-lohkon voiton varmistaminen.

FC Kööpenhamina hävisi C-lohkossa viidennen ottelunsa Pietarin Zenitin vieraana. Jesse Joronen oli vaihtopenkillä. Tanskalaisryhmällä on vielä mahdollisuudet jatkoon, mutta se edellyttää Bordeaux'n kaatoa viimeisellä kierroksella. Sen lisäksi joukkueen täytyy toivoa, että Slavia Praha häviää oman ottelunsa Zenitiä vastaan.

Roman Eremenkon edustaman Spartak Moskovan tilanne vaikeutui viidennen kierroksen Rangers -tappion myötä. Se on nyt pakkovoiton edessä viimeisessä ottelussa Villarrealin vieraana. Spartakilla on jatkopaikka omissa käsissään.

Suomalaisittain mielenkiintoisin lohko on I-lohko. Jere Urosen Genk on tällä hetkellä piikkipaikalla ja vahvasti kiinni jatkopaikassa. Sille riittää tasapeli päätösottelussa Sarpsborgia vastaan. Walter Viitalan Malmö puolestaan tarvitsee voiton omassa ottelussaan Besiktasia vastaan.

Jasse Tuomisen edustama BATE Borisov nappasi elintärkeän voiton Vidiä vastaan numeroin 2-0. Tuominen oli itse sivussa ottelusta loukkaantumisen takia. Voiton myötä BATEn jatkohaaveet säilyivät. Sille voi riittää tasapelikin jatkopaikkaan, mikäli Chelsea voittaa Vidin. 

Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierros pelataan 13. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat