Mainos

Suomalaistaustaisen miehen murhatuomio käsitellään uudelleen Ruotsissa – istuiko hän vuosia syyttömänä?

Ruotsissa aletaan käsitellä uudelleen tapausta, jossa henkilön epäillään istuneen vuosia turhaan vankilassa. Syyttäjä on päättänyt ottaa uudelleen käsittelyyn suomalaistaustaisen 62-vuotiaan Esa Teittisen tuomion.

Asiasta kirjoittavat ruotsalaislehdet Expressen ja Dagens Nyheter. 

Teittinen tuomittiin alkoholistiystävänsä hukuttamalla tehdystä murhasta vuonna 2009. Ystävä oli löydetty elottomana kylpyammeesta ja Teittinen tämän luota. Poliisi ei tehnyt kylpyhuoneessa murhapaikkatutkimusta.

Teittinen on useaan otteeseen kiistänyt syyllisyytensä. Expressenin mukaan mies on tuomittu 15 vuoden vankeusrangaistukseen, josta hän on istunut 9 vuotta.

Ruotsin syyttäjäviranomainen kertoi tänään, että Teittinen on hakenut tuomion purkamista ja esittänyt uusia todisteita tapahtumista. Mahdollisuudet tuomion purkuun on arvioitu hyviksi, kertoo Expressen.

Teittinen itse toivoo, että hän pääsee muutaman viikon sisällä kävelemään ulos vankilasta, kertoo Dagens Nyheter.

Lehti kertoo,  kuinka Teittinen päätyi epäillyksi ja tuomituksi alkoholisoituneen ystävänsä murhasta. Teittinen sai soiton ystävänsä asunnolle siivoojalta vuonna 2009. Tämä oli huolissaan, koska mies ei tullut avaamaan asuntonsa ovea. Teittinen lähti Solnassa sijaitsevalle asunnolle, jossa hän ja siivooja löysivät miehen humalassa sängystään.

Teittinen auttoi miehen kylpyhuoneeseen peseytymään, minkä jälkeen hän lähti apteekkiin. Sadan metrin päähän ehdittyään siivooja soitti asunnosta, että Teittisen ystävä ei hengitä.

Teittinen palasi asunnolle ja soitti hätäkeskukseen. Poliisi kuulusteli Teittisen ja siivoojan, minkä jälkeen he saivat lähteä. Poliisi ei tehnyt kylpyhuoneessa murhapaikkatutkimusta. Teittisen ystävän kuolemansyy jäi epäselväksi.

Myöhemmin poliisi kiinnostui uudelleen Teittisestä, koska ystävä oli testamentannut hänelle merkittävän summan rahaa, josta Teittinen ei omien sanojensa mukaan tiennyt mitään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.