Suomalaistähdet eivät ole huolissaan MM-kisojen koronatapauksista – "Olen pystynyt luottamaan tähän kuplaan"

Hiihtomaajoukkueen lääkäri Mira Tuovinen kisojen koronatapauksista:"Ei voi pitää valtavana yllätyksenä" 3:09
Suomen joukkueen lääkäri Mira Tuovinen kommentoi Oberstdorfin koronatapauksia.

Oberstdorfin MM-kisojen ylle nousi keskiviikkona varjo, kun kisapaikalla todettiin useampi koronatartunta. Suomalaisurheilijat suhtautuvat asiaan kuitenkin vielä tyynesti.

Keskiviikkona Oberstdorfin koronakupla puhkesi, kun kisapaikkakunnalla todettiin useampi koronavirustartunta. Tartuntojen vuoksi Italian joukkue päätti jättää kisat kokonaan kesken.

Koronavirustartunnat eivät kuitenkaan ole koskeneet maastohiihtoa, vaikka koronatartunnat ovatkin aiheuttaneet huolta kisayhteisössä. Suomalaisurheilijat luottavat kuitenkin oman kuplansa toimivuuteen.

– Harmittava uutinen. Oma tunne on ollut se, että olen täällä turvallisessa ympäristössä. Koronatesti on ollut joka toinen päivä, ja on jotenkin tuntunut, ettei se täältä sisäpuolelta tule. Olen pystynyt luottamaan tähän kuplaan, joka on rakennettu. Toki pitää muistaa sekin, ettei se (korona) ole ollut meidän lajin puolella ainakaan toistaiseksi ollenkaan, Perttu Hyvärinen toteaa.

Hyvärisen mukaan Suomen joukkueen urheilijat eivät juurikaan vietä aikaa muiden lajien suomalaisten kanssa. Systeemi kerää kehuja Hyväriseltä.

– Meidän hotellilla omien lajien (suomalaisurheilijat) syövät omissa paikoissaan erillään. Se systeemi vaikuttaa hyvältä, Hyvärinen kehuu.

Myös Markus Vuorela luottaa Hyvärisen tavoin Oberstdorfin koronakuplaan.

– En ole oikeastaan miettinyt sitä. Me emme huolissamme siitä. Meillä on tehty kaikki voitava, ja olen sitä mieltä, ettei asioita voi meillä tehdä enää paremmin. Jos sellainen tulee, niin se on sitten jotain sattumaa, Vuorela toteaa.

Iivo Niskanen ei ole halunnut rasittaa mieltään koronauutisilla. Suomalaistähti on keskittynyt vain omaan tekemiseensä.

– En ole keskittynyt niihin, tai lukenut mitään. Mehän olemme olleet omissa oloissamme, Niskanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat