Suomalaislääkäri hämmästelee FIS:n toimia MM-hiihdoissa: "Linja oli, ettei ole mitään tiedotettavaa"

3:09
Suomen hiihtomaajoukkueen lääkäri Mira Tuovinen kommentoi MTV Urheilulle Oberstdorfin MM-kisojen koronatapauksia.

Suomen hiihtomaajoukkueen lääkärillä Mira Tuovisella on ollut Oberstdorfin MM-kisoissa kiireinen päivä, kun keskiviikkona paljastui ensimmäiset positiiviset koronatapaukset. 

Suomen joukkueessa tartuntoja ei ole, eivätkä tapaukset ole vaikuttaneet sinivalkoisen kisaryhmän arkeen. 

Tuovinen ei pitänyt positiivisia tapauksia valtavana yllätyksenä. 

– Nyt olemme vielä siinä aikaikkunassa, että jos on altistunut ennen tänne kuplaan tulemista, niin se tauti voi sitten aktivoitua ja muuttua positiiviseksi ja tartuttavaksi, Tuovinen kommentoi MTV Urheilulle.

Suomalaislääkäri ei täysin allekirjoita Kansainvälisen hiihtoliiton FIS toimia asian käsittelyssä. 

– Olen tässä asiassa täysin mediatietojen varassa, sillä FIS ei ole asiasta virallisesti meille päin tiedottanut. Kysyin tuossa FIS:n edustajilta, että aikovatko he tiedottaa. Heidän linjansa oli se, ettei ole mitään tiedotettavaa. Maastohiihdon osalta ei ole positiivisia tuloksia tullut. Mutta se jättää aina hirveästi kysymyksiä ja epävarmuutta, kun urheilijat eivät pysty itse arvioimaan sitä mahdollista omaa altistumista, Tuovinen perustelee.  

Mitä mieltä Tuovinen oli Italian ratkaisusta poistua kisoista koko joukkueen voimin? Entä miten Suomen joukkueessa reagoitaisiin mahdolliseen positiiviseen koronatapaukseen? Koko Tuovisen haastattelua pääkuvan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja