Suomalaistähdelle tappio Ranskan avoimien viimeisellä karsintakierroksella – "Tavallaan olen onnellinen"

Tennispelaaja Anastasia Kulikova jäi voiton päähän uran ensimmäisestä pääsarjapaikasta grand slam -turnaukseen, kun Belgian Ysaline Bonaventure voitti suomalaisen viimeisen karsintakierroksen ottelussa. Bonaventuren voittolukemat olivat 6–4, 6–2. Kulikova on kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 193, Bonaventure sijalla 170.

Avauserä ratkesi Kulikovan menetettyä syöttönsä erän kymmenennessä pelissä. Toisessa erässä Bonaventure karkasi 5–0-johtoon eikä Kulikovalla ollut enää jakoa voittokamppailuun. Bonaventure eteni näin ollen pääsarjaan.

Kulikova ylsi karsintafinaaliin voittamalla kyproslaisen Raluca Serbanin sekä venäläisen Anastasia Potapovan, joka on maailmanlistalla 78:s.

–  Ei ollut henkisesti helppoa. En pelannut parhaimmalla tasollani, ja vastustajani teki myös asioita hyvin. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen – tavallaan olen onnellinen, että hävisin kolmannella kierroksella enkä ensimmäisellä, Kulikova kertoi Tennisliiton tiedotteessa Bonaventure-tappion jälkeen.

Viimeksi suomalainen naispelaaja on ollut grand slamin kaksinpelin pääsarjassa 2007, kun Emma Laine pelasi Ranskan avoimissa.