Emil Ruusuvuori aloitti Yhdysvalloissa voitolla – seuraava vastustaja maailman eturivistä

Tenniksen Suomen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori aloitti Cincinnatin ATP Masters -turnauksen voitolla, kun ranskalainen Corentin Moutet kaatui puolitoista tuntia kestäneessä ottelussa 6–4, 6–2.

Seuraavaksi Ruusuvuori kohtaa maailmanlistalla kahdeksantena olevan venäläispelaaja Andrei Rublevin, joka pääsi 2. kierrokselle ilman ottelua.

Maailmanlistalla sijalla 60 oleva Ruusuvuori ja rankingissa sijaa 77 pitävä Moutet jauhoivat avauserää tasaisesti, ja erävoitto ratkesi suomalaisässälle erän ainoalla syötönmurrolla viimeisessä eli kymmenennessä pelissä. Toisen erän Ruusuvuori aloitti karkaamalla 3–0-johtoon, eikä Moutet kyennyt enää kirimään voittotaistoon.

Ruusuvuori ja Rublev ovat aiemmin otelleet kahdesti. Rublev voitti Dubaissa vuonna 2021 suoraan kahdessa erässä ja Australian avoimissa tämän vuoden tammikuussa erin 3–1.