Legendaarinen suurturnaus kutsuu ensimmäistä kertaa – Otto Virtaselta vakuuttava suoritus

Tennispelaaja Otto Virtanen on selvittänyt tiensä Wimbledonin miesten kaksinpelin pääsarjaan voitettuaan Argentiinan Roman Andres Burruchagan arvostetun grand slam -turnauksen karsintojen kolmannella kierroksella. 

Virtanen oli torstaina mainiossa vireessä, kun hän peittosi maailmanlistalla sijalla 144 olevan Burruchagan neljässä erässä lukemin 6–1, 6–2, 5–7, 7–6 (7–4).

Virtasen tie tenniskauden kolmannen grand slam -turnauksen pääsarjaan ei ollut helppo, sillä hän oli pisteen päässä tappiosta sekä karsintojen ensimmäisellä että toisella kierroksella. 

Maanantain avauskierroksella suomalaispelaaja pelasti neljä ottelupalloa Italian Franco Agamenonea vastaan, ja keskiviikkona hän toisti saman tempun Sveitsin Alexander Ritschardia vastaan.

Paikka pääsarjassa on maailmanlistalla 149. sijalla majailevalle Virtaselle uran ensimmäinen Wimbledonissa. Juhannusaattona 23 vuotta täyttänyt Virtanen on aiemmin pelannut grand slam -turnauksen pääsarjassa kahdesti, viime syksynä Yhdysvaltain avoimissa ja kuukausi sitten Ranskan avoimissa.

Virtasen lisäksi suomalaispelaajista Wimbledonissa esiintyvät myös Emil Ruusuvuori miesten kaksinpelissä, Harri Heliövaara miesten nelinpelissä sekä Oskari Paldanius poikien kaksinpelissä.

Wimbledonin pääsarja alkaa maanantaina 1. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat