Mainos

Suomalaissyntyinen mies mukana sieppausdraamassa

Suomalainen Paul Martikainen ajautui epätoivoiseen tekoon Meksikonlahdella, kun huoltajuusriidan keskellä hän päätti siepata 3-vuotiaan poikansa. Siepattu pikkupoika löydettiin Suomen aikaan eilen alkuillasta Meksikonlahdella seilanneesta purjeveneestä, kertoo Iltasanomat.

Tapahtumaketju sai alkunsa kolme päivää sitten, kun Martikainen katosi poikansa kanssa Cocoan kaupungissa sijaitsevasta Riversiden puistosta. Martikaiselle oli järjestetty valvottu tapaaminen poikansa kanssa. Lapsen huoltajuus on myönnetty vain pojan äidille, sillä isän epäillään pahoinpidelleen poikaa.

Silminnäkijöiden mukaan isä oli soutanut pienellä jollalla St. Petersburgin satamaan ankkuroidulle 32-jalkaiselle purjealukselle, joka oli maalattu taistelulaivan harmaaksi kaikkien tunnistusnumeroiden peittämiseksi ja veneen havaitsemisen vaikeuttamiseksi.

Pidätys oli suuroperaatio

Rannikkovartioston kaksi alusta ja helikopteri piirittivät kolmipäiväisen suuroperaation päätteeksi Luken isän ohjaaman aluksen eilen ja hakivat pojan pois laivalta. Isä jäi purjeveneelle, jonka rannikkovartioston kutteri hinasi mantereelle.

Maissa FBI laittoi täytäntöön miehestä annetun pidätysmääräyksen. Mies on etsintäkuulutettu sieppauksesta epäiltynä.

Martikainen on syntynyt Suomessa, mutta hän sai Yhdysvaltain kansalaisuuden vuonna 2002. Iltasanomien mukaan hänellä on muun muassa aiemmin huumetuomio, oikeusjuttuja väkivaltarikoksista ja liikennerikkomuksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.