Suomalaissotilas Malista: Tilanne on erittäin jännittynyt

Länsiafrikkalaisessa Malissa tehty hotelli-isku koskettaa välillisesti myös pariakymmentä maassa palvelevaa suomalaissotilasta. Kaikki suomalaiset ovat kuitenkin kunnossa ja seuraavat tilannetta lähinnä mediasta.

Koulikoron kaupungissa EU:n johtamassa koulutusoperaatio EUTM Malissa palveleva suomalaiskapteeni Heikki Heikkilä kertoo, että Malin turvallisuustilanne on tällä hetkellä erittäin jännittynyt.

– Pohjoisessa turvallisuustilanne on ollut aika ajoin huono. Siellä tapahtuu päivittäin tai ainakin viikoittain erilaisia iskuja YK-joukkoja tai muita toimijoita vastaan. Pääkaupunkiseudulla tilanne on ollut viime aikoina hyvä, eikä siellä ole ollut tähän mennessä isompia ongelmia.

Panttivankitilanne ei tullut Heikkilälle kuitenkaan yllätyksenä.

– Siihen on varauduttu edellisten hotelli-iskujen jälkeen. Niiden uhka on aina olemassa.

Heikkilällä ei ole tietoa siitä, keitä hotellihyökkääjät ovat. Hän tähdentää, että suomalaiset ovat Koulikorossa saman julkisen tiedon varassa kuin muutkin.

– Me emme ole saaneet asiasta vielä mitään tarkempaa tietoa.

Pohjois-Malin iskujen takana on Heikkilän mukaan monia pieniä ryhmittymiä, joiden tarkkaa koostumusta on vaikea sanoa. Isis ei ole hänen mukaansa ainakaan vielä saanut otetta alueesta.

Heikkilän edustama EUTM Mali kouluttaa Malissa armeijan joukkoja, jotta ne pystyvät huolehtimaan maan alueellisesta koskemattomuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja