Suomalaisseurueen reissu Karibialla: Matkanteko katkesi rommin loppumiseen

– Se oli kuin elokuvista, Heidi huokaa muistellessaan vuosien takaista purjehdusretkeä kauniilla Karibian saarella. Suomalaisporukka piristi päivää paratiisisaarella vuokraamalla ison, vanhanaikaisen purjeveneen, ja kaljaasin ohella itse retkikin laguuneineen kaikkineen oli kuin suoraan valkokankaalta.

Heidi Lambergin matka Karibian Saint Lucian saarelle on jäänyt mieleen ikimuistoisena kokemuksena. Vuonna 1994 saaren matkailu ei ollut vielä yhtä kehittynyttä kuin tänä päivänä, joten kokemus lienee eksoottisempi kuin nykypäivän turisteilla.

– Hotelli oli kauniin idyllinen ja todella rauhallinen. Se oli silloin sellainen rauhallinen rantakohde.

Eksoottisella saarella nautittiin hienohiekkaisista rannoista ja retkeiltiin sademetsässä, mutta upein kokemus oli, kun porukka vuokrasi päiväksi puisen, ison vanhan ajan kaljaasin.

Railakkaalla purjehduksella katseltiin maisemia, polskittiin kirkkaissa vesissä ja tutustuttiin paikalliseen elämänmenoon. Miehistö ei tosin ollut tarpeeksi varautunut suomalaisporukkaan, ja matkanteko tyssähti kun rommi loppui.

– Laiva ankkuroi sitten tyylikkäästi hiekkadyynille, ja laivapoika haki paikallisesta rantahotellista lisää rommia, Heidi nauraa.

– Margot Bay - oli aivan satumaisen kaunis laguuni, ja sinne lipuminen oli kuin elokuvaa. Paikalliset kertoivat, että siellä on kuvattu Doctor Dolittle-elokuva 1960-luvulla, pääosassa Rex Harrison – eläimille puhuva eläinlääkäri.

Kuvat Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja