Suomalaissensaatiolla upea tilaisuus EM-finaalissa: "Hyvät ominaisuudet mihin vain"

Nathalie Blomqvist Suomen ennätyksestään: "Olin tosi yllättynyt" 4:28
Nathalie Blomqvist Suomen ennätyksestään: "Olin tosi yllättynyt"

Kestävyysjuoksija Nathalie Blomqvistin suunnitelma tähtää pistesijoille 5 000 metrin EM-finaalissa, mutta on valmis taistelemaan myös paremmasta sijasta. Blomqvist palasi MTV Urheilun haastattelussa myös toukokuun lopun upeaan Suomen ennätysjuoksuunsa Oslon Bislettillä.

Voit katsoa Nathalie Blomqvistin koko haastattelun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Blomqvistin viimeinen kilpailu ennen Rooman EM-kisoja oli huima. Hän murskasi Päivi Tikkasen vuonna 1991 juokseman 3 000 metrin Suomen ennätyksen pysäyttämällä kellot aikaan 8.49,25. Kun aiemmin huhtikuussa 5 000 metrillä oli syntynyt oma ennätysaika 14.59,70, ovat lähtökohdat EM-kisoihin erinomaiset. 

Nathalie Blomqvist paransi 3000 metrin Suomen ennätystä lähes kymmenen sekuntia 3:14
Nathalie Blomqvist paransi 3000 metrin Suomen ennätystä lähes kymmenen sekuntia.

Blomqvist on 5 000 metrin ajallaan Euroopan tilastossa sijalla seitsemän. Perjantai-illan EM-finaalissa tavoitteena on vähintään sijoittuminen pistesijalle, kahdeksan joukkoon.

Ainakin pistesija. Hyvä aika tietysti olisi kiva myös. Mutta kyllä ne sijoitukset on tärkeimät tässä vaiheessa. Lähden taistelemaan myös paremmastakin sijasta, Blomqvist sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Hyvä aika voisi tarkoittaa Annemari Sandellin vuonna 1996 juokseman Suomen ennätyksen 14.56,22 rikkomista. Blomqvist on siihen valmis. 

– Kyllä se on mahdollista. Jos vaan lähdetään alusta asti juoksemaan aika kovaa vauhtia, se menee rikki.

Blomqvistin kausi on jo nyt ollut upea, mikä näkyy terveenä itseluottamuksena. Usko omiin kykyihin on vahva.

– Toivon, että tulee aika vauhdikas juoksu. Tiedän, että olen aika vahva myös lopussa. Tuntuu, että mulla on hyvät ominaisuudet mihin vain tuossa kisassa. Avoimin mielin lähden sinne ja toivon, että juoksu kulkee.

5 000 metrin kilpailu juostaan suoraan loppukilpailuna, mikä tietää sitä, että juoksijoita riittää tungokseksi asti. Blomqvist sanoo juoksutaktiikkansa muodostuvan tarkemmin juoksun kehittyessä, mutta yksi asia on varma.

Kyllä mun taktiikka on olla mukana kärjessä koko ajan.

Lue myös:

    Uusimmat