IAAF:n hallituksen ainoa suomalaisjäsen jatkaa tehtävässään – kaksinkertainen olympiavoittaja uudelle puheenjohtajakaudelle

Asiantuntija Mika Järvinen perkaa Suomen joukkueen MM-odotuksia. 4:10
Videolla Dohan MM-kilpailujen ennakointia.

Antti Pihlakoski jatkaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksessa. IAAF kertoi hallituksensa jäsenten nimet Twitterissä, ja Pihlakoski on listassa mukana. Pihlakoski, 58, on ollut yleisurheilun kansainvälisen kattojärjestön hallituksessa elokuusta 2015.

Pihlakoski on hallituksen ainoa suomalaisjäsen. Alkuvuodesta hänet valittiin uudelle nelivuotiskaudelle myös Euroopan yleisurheiluliiton EA:n hallitukseen.

Pihlakoski on aiemmin ollut muun muassa Suomen urheiluliiton puheenjohtajana, Suomen olympiakomitean varapuheenjohtajana ja Helsingin vuoden 2012 EM-yleisurheilun järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

IAAF:n kongressissa Dohassa valittiin myös uusi puheenjohtajisto. Britti Sebastian Coe nimettiin uudelle puheenjohtajakaudelle. Coella, 62, ei ollut puheenjohtajavaalissa vastaehdokkaita.

Coe on entinen keskimatkojen huippujuoksija, joka voitti urallaan muun muassa kaksi olympiakultaa ja teki useita maailmanennätyksiä. Hän juhli 1  500 metrin matkan kultaa vuoden 1980 ja 1984 olympialaisissa.

Coe valittiin ensimmäisen kerran IAAF:n puheenjohtajaksi elokuussa 2015, kun hän kukisti äänestyksessä seiväshyppylegenda Sergei Bubkan. Coe seurasi puheenjohtajana korruptioskandaalissa ryvettynyttä Lamine Diackia.

Yleisurheilun MM-kisat alkavat Dohassa perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat