Mainos

Suomalaismies teki Mars-kuvista 3D-videon: Kuin lentäisi planeetan yläpuolella

4:29

Suomalaismies halusi nähdä, miltä Marsin pinnalla lentäminen näyttäisi. Todistusaineiston puutteessa hän loi sellaista itse: hän mallinsi planeetan muodot Nasan valokuvien pohjalta 3D-videoksi.

Jan Fröjdman innostui siitä, kuinka tarkkoja 3D-kuvia NASA on saanut Mars-planeetan pinnasta ja sai idean. Hän päätti tehdä kuvien pohjalta videon siitä, miltä lentäminen Marsin yläilmoissa voisi näyttää.

Videolla näkyvät Marsin oikeat huimat pintarakenteet.

– Olen seurannut tähtitiedettä kauan ja olen Ursan jäsen, ja on ollut hauskaa penkoa Nasan HiRISE-kameran ottamia kuvia Marsin pinnan muodoista, Fröjdman selittää projektin taustoja.

– Kuvat ovat niin tarkkoja että ne mahdollistaisivat laadukkaan videon tekemisen.

3D-animaation tekeminen on ollut työläs projekti. Fröjdman on kolmen kuukauden aikana tehnyt monia täysiä työpäiviä videon tekemiseen.

Hän on joutunut poimimaan kuvista manuaalisesti yli 33 000 referenssipistettä, joiden avulla kuvista on saatu 3D-mallinnukset.

Ainoa asia, mikä videossa ei ole täsmällistä, ovat värit. Marsista otetut kuvat ovat mustavalkoisia ja Fröjdman on lisännyt videoon omat värinsä näyttävyyden lisäämiseksi. 

Värit muistuttavat kuitenkin Marsista otettujen värikuvien sävyjä.

– Työ ei ole tieteellinen, olen yrittänyt visualisoida planeetan omalla tavallani.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.