Mainos

Suomalaismies hätälaskulennolla: Syöksyvän koneen henkilökunnan paniikki tarttui matkustajiin

Tuomas Takkulan piti alun perin matkustaa Miamista New Yorkin kautta Helsinkiin. Hänet ystävineen siirrettiin kuitenkin American Airlinesin lennolle Miamista Italian Milanoon, eivätkä vastoinkäymiset loppuneet siihen, sillä kone alkoi kesken lennon syöksyä alaspäin.

Lento, jolla Takkula ystävineen oli, joutui tekemään hätälaskun Kanadaan St. John'sin kentälle, sillä noin neljän tunnin lennon jälkeen kone alkoi yhtäkkiä syöksyä alaspäin.

– Siinä tuli sellainen vapaa syöksy alas, ihan yhtäkkiä puskista. Turvavyövalot olivat päällä, mutta sitä ennen ei ollut mitään merkittävää turbulenssia, St. John'sista hotellista tavoitettu Takkula kertoo MTV Uutisille.

Lentoemäntä itki ja huusi

Syöksyssä loukkaantui sekä koneen matkustajia että henkilökuntaa. Yhteensä koneessa oli noin 200 ihmistä.

– Pahin tilanne alkoi siitä, kun lentohenkilökunta oli ihan paniikissa. Lentoemäntä ensin huusi lääkäriä paikalle, sitten itki melkein ja sitten taas huusi. Siitä tuli yleinen paniikki.

Takkula epäilee nopean syöksyn ja rysähdyksen aiheuttaneen joillekin loukkaantuneille tajunnan menetyksen, joka säikäytti lentoemäntiä.

Melko pian yllättävän syöksyn jälkeen kone otti suunnan kohti Kanadan itärannikolla sijaitsevaa St. John'sia, jonne se teki hätälaskun. Kentällä konetta vastassa oli ambulansseja, jotka veivät loukkaantuneet sairaalaan. Muut matkustajat vietiin Takkulan mukaan bussilla hotelliin yöksi.

Kanadalaismedia CBC:n haastattelemien matkustajien mukaan kaikki loukkaantuneet olivat lentokoneen takaosassa.

Koneessa ollut Gustavo Canda kommentoi CBC:lle olevansa onnellinen siitä, että hän on yhä elossa.

– Rukoilin koko ajan, koska se oli pelottavaa, Canda sanoi.

1:17

"Kaoottinen tilanne"

Matkan jatkumisaikataulu Eurooppaan on vielä epäselvää. Koska onnettomuudessa loukkaantui myös koneen henkilökuntaa, ei matkaa pystytty jatkamaan pian laskun jälkeen.

– En tiedä oliko konekaan täydessä terässä tuon rysäytyksen jälkeen, mutta huomenna jatketaan jossain kohtaa lentoa. Viimeksi sanottiin, että kahdeksan aikaan illalla (lähdetään) ja kello on täällä nyt yksi yöllä. Aika pitkä paussi tässä tulee, Takkula kertoo.

Syyksi yhtäkkiselle syöksylle on kerrottu kova turbulenssi. Takkulan mukaan tilanne oli kuitenkin yllätyksellisyydessään erilainen kuin tavallinen voimakas turbulenssi.

– Lentoemännätkin sanoivat, että he ovat olleet työssä 28 vuotta, eivätkä ikinä tuollaista rysäytystä ole kokeneet.

– Se oli aika kaoottinen tilanne.

Juttua muokattu klo 10:34: Otsikkoon tarkennettu, että kyseessä oli hätälasku, ei pakkolasku.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.