Mainos

Suomenlahden yllä pyörineen lentokoneen matkustaja: "Tiesimme jo alussa, ettei kaikki ole kunnossa"

Lomalento Ranskan Nizzaan kesti tänä aamuna muutaman tunnin kauemmin, sillä Norwegianin lento joutui teknisen vian takia palaamaan takaisin Helsinki-Vantaalle. Kyydissä oli vajaat pari sataa matkustajaa.

Lennolla D8402 mukana ollut nainen kertoo, että lentokone kierteli isoa kahdeksikkoa Tallinnan ja Helsingin välissä kuluttaakseen turhat polttoaineet pois ennen palaamista kentälle. Koneen lentoradan voi nähdä myös Flightradar.com-sivustolla.

"Koneessa syttyi merkkivalo"

– Tiesimme pojan kanssa jo alussa, ettei kaikki ollut kunnossa. Kone ei noussut täyteen korkeuteen ja alkoi lähes heti kaarrella, kuvailee lähtöä koneessa ollut matkustaja MTV Uutisille.

– Kapteeni kuulutti aika pian nousun jälkeen, että koneessa on teknisiä vaikeuksia. Koneessa oli syttynyt merkkivalo, joka varoitti jäänestoviasta. Kapteeni kertoi, että kyseessä vain pieni vika, emmekä ole vaarassa. Lentoemännät vielä suomensivat puheen. Miehistö oli myös yhteydessä huoltotiimiin Dublinissa ja Oslossa, matkustaja kertoo.

Kone kiersi yläilmoissa toista tuntia, jonka jälkeen se laskeutui takaisin Helsinki-Vantaalle. Matkustaja kertoo MTV Uutisille, että pysähdys kesti noin puolisen tuntia.

– Lopulta palasimme Helsinki-Vantaalle ja siellä oli kaikki meitä vastassa. Myös tankkiauto ajoi paikalle ja miehet maassa jo heitti tankkausletkuja olalle kun me lähestyimme porttia. Kone oli todella nopeasti taas lähtövalmiina, nainen kuvailee.

"Näitä tapahtuu kuukausittain"

Finaviasta vahvistetaan, että kone joutui palaamaan Helsinki-Vantaalle. Tällaisia paluutilanteita tapahtuu aina silloin tällöin, kertoo Finavian viestinnän asiantuntija Kirsi Luhta.

– Kyllä näitä kuukausittain tapahtuu, meillä on Helsinki-Vantaalla useita satoja operaatioita päivittäin. Valmius meillä on aina siihen, että kone saadaan mahdollisimman pikaisesti uudelleen liikkeelle.

Lentokoneessa oli asiasta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden mukaan noin 180 matkustajaa. Helsingin Sanomat kertoo, että matkustajat pääsivät perille Nizzaan noin kaksi ja puoli tuntia myöhässä.

– Kapteeni vielä erikseen pahoitteli Nizzassa tapahtunutta, mutta mitään hyvityksiä emme saaneet. Emme vesipulloja, kahvia tai muutakaan pidentyneellä lentoajalla. Turvavyövalo paloi koko lennon ja vessaan pääsi yhden ihmisen taktiikalla, eli jonottaa ei käytävällä saanut, kertoo nimettömänä pysyttelevä nainen lentomatkasta.

"Tunnelma kaikesta huolimatta hyvä"

Matkustajana koneessa ollut kertoo, että tunnelma oli teknisestä viasta ja myöhästymisestä huolimatta koneessa hyvä.

– Tunnelma oli ihan hyvä. Ei mitään hermoiluja, eikä valituksia. Ihmiset jutustelivat ja naureskelivat. Osa matkustajista nukkui, eivätkä edes tajunneet, että olemmekin uudelleen Helsingissä. Näimme myös komean auringonousun useammasta suunnasta, nainen naurahtaa.

Norwegianin edustaja Daniel Kirchhoff korostaa Iltalehdelle ja Helsingin Sanomille, että paluu Helsinkiin ei ollut hätälasku, vaan normaali laskeutuminen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.