Suomalaismiehen autokamera kuvasi, kun Daewoo lähti lapasesta autobahnilla – pikkuauto oli viedä Tonin Teslan mukanaan

0:17
Tonin Teslan kameraan tallentui raju onnettomuus viime sunnuntaina Saksassa.

Suomalaismies oli vähällä joutua onnettomuuteen Chemnitzin ja Dresdenin välisellä moottoritiellä Saksassa, vaikka hänellä ei ollut tilanteeseen osaa eikä arpaa. Videon perusteella onnettomuus olisi ollut kokonaan vältettävissä, mikäli kuljettajat olisivat kääntäneet päitään ennen kaistanvaihtoa pelkän peiliin tuijottamisen sijaan.

Saksassa asuva Toni Laaksonen ajoi viime sunnuntaina iltapäivällä A4-moottoritietä kohti Dresdeniä, kun hänen vierellään rysähti. Laaksosen Tesla Model 3:n taaksepäin kuvannut kylkikamera tallensi onnettomuuden.

Artikkelin yllä olevalla videolla näkyy, kuinka musta Mercedes-Benz Vito -pakettiauto vaihtaa kaistaa vasemmanpuoleiselta kaistalta keskimmäiselle samaan aikaan, kun Laaksosen takana ajaneen oranssin Daewoo Kalosin kuljettaja siirtyy oikeanpuoleiselta kaistalta keskelle.

Pikkuauton kuljettaja havaitsee mustan pakettiauton vasta viime hetkellä ja tekee jyrkän väistöliikkeen, minkä seurauksena menettää ajoneuvonsa hallinnan ja törmää rajusti kaiteeseen.

Laaksonen kertoo ajaneensa mukautuva vakionopeussäädin 130 km/h:n nopeuteen asetettuna, mutta edessä olleen liikenteen vuoksi vauhtia saattoi olla jo hieman vähemmän. Onnettomuuden osapuolilla vauhtia oli joka tapauksessa merkittävästi enemmän kuin edessä olleella liikenteellä.

Oli lähellä, ettei Laaksonen joutunut itsekin osalliseksi kolariin.

– Huomasin peileistä, että takana tapahtui jotain, mutta en muista reagoineeni tapahtumaan ohjausliikkeellä. Kuvasta päätellen Teslan Autopilot teki pienen korjausliikkeen oikealle juuri sen jälkeen kun pikkuauto oli takakulmalla, Laaksonen kertoo MTV Uutisille.

Laaksonen kertoo tajunneensa, mistä on kysymys vasta muutaman sadan metrin jälkeen. Takaa tulleet autot olivat tässä vaiheessa kuitenkin jo pysähtyneet paikalle, joten Laaksonen jatkoi matkaansa.

– Oli aikamoinen sattuma, että pomoni oli tulossa hetkeä myöhemmin samaan suuntaan, ja oli jäänyt tähän pysähtyneeseen ruuhkaan. Pikkuautoa oltiin kuulemma jo nostamassa hinausauton lavalle, ja paikalla oli muutama pelastusyksikkö, mutta loukkaantuneita ei ainakaan näkynyt. Ohjaamo oli kuulemma vaurioitumaton, mutta turvatyyny ainakin lauennut, Laaksonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja