Mainos

Suomalaiskuvittajan legokuvista maailmanmenestys

Helsinkiläisen kuvittajan ja valokuvaajan Vesa Lehtimäen legokuvista on kasvanut maailmanmenestys.

Kuvia on katsottu verkossa yli 30 miljoonaa kertaa ja parhaimmillaan päivässä kävijoitä on ollut yli miljoona.

Lehtimäki on kuvannut legopalikoita ja hahmoja jo usean vuoden ajan. Kaikki alkoi harrastuksena, kun Lehtimäki halusi tallentaa muistiin kotoa löytyneitä leluja. 

– Kun tuli lego-ukot kohdalle, niin tapahtui jotain. Pää alkoi kelaamaan, että tässä on jotain sellaista, mitä en ole nähnyt aikaisemmin, Lehtimäki muistelee.

Lehtimäki kuvaa legoista sommiteltuja miniatyyrimaailmoja kotonaan. Kaikkiaan legokuvia on syntynyt useita satoja, joista tunnetuimmat ovat Tähtien sota -aiheisia. Kuvat löytyvät Flickr-palvelusta Avanaut-nimellä.

– Kun legohahmoilla kädet ja pää liikkuvat vain vähän, pohdin miten niistä saisi irti enemmän kuin äkkiseltään ajattelisi. Siinä se haaste oli, sanoo Lehtimäki.

Lehtimäen legokuvat ovat hämmästyttävän taidokkaita. Monissa niissä on liikkeen vaikutelma, ja ne näyttävät hyvin kolmiulotteisilta. 

– Kun verkkosivujen kävijämäärä nousi yli miljoonaan päivässä, nousi itselläkin tukka pystyyn, että onko tämä mahdollista, Lehtimäki toteaa.

Lego-elokuvan tekijät kysyivät neuvoa

Myös tänä vuonna ensi-iltaan tulleen Lego-elokuvan tekijät kääntyivät Vesa Lehtimäen puoleen, kun filmiä ryhdyttiin suunnittelemaan.

– He halusivat tietää, miten olen käyttänyt esimerkiksi savua luodakseni ikään kuin "ilmavaleperspektiivin". Sillä saadaan tila näyttämään suuremmalta. He ottivat elokuvassa käyttöön tämän saman periaatteen, sanoo Lehtimäki, mutta korostaa, että sinänsä menetelmä on ollut tunnettu jo pitkään filmiteollisuudessa.

Harrastuksena alkanut kokeilu on tuonut Lehtimäelle myös paljon töitä. Hän on kuvannut Lego-yhtiölle markkinointimateriaalia sekä Angry Birdsejä Roviolle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.