Suomalaiskeksinnön avulla rypyistä eroon? Näin kauneuslaastari toimii

Suomalaisen keksinnön, kertakäyttöisen kauneuslaastarin, uskotaan silottavan rypyt. Alustavat tulokset ovat olleet lupaavia.

Ilouutisia ryppyjä pelkääville! Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt kauneuslaastarin, jonka kerrotaan tehostavan ihonhoitotuotteiden ja lääkkeiden imeytymistä ihoon.

VTT:n tutkija testasi kauneuslaastaria itsellään. Laastarin todettiin alustavien tulosten perusteella lisäävän kollageenia jopa parin viikon käytön jälkeen. Kollageeni edesauttaa ihokudoksen kimmoisuutta eli toisin sanoen vähentää ryppyjä.

Laastari on kertakäyttöinen, ja se liimataan iholle normaaliin tapaan. Laastari saa tehonsa sähköisestä energiasta, jota se tuottaa sokerin ja ilman avulla.

Sähkövirta avasi hikihuokoset ja -kanavat puolet isommiksi kuin ennen käsittelyä. Tämä edesauttaa aineiden kulkeutumista eli imeytymistä syvemmälle ihoon.

Alustavien tulosten perusteella myös ihon soluaineenvaihdunta vilkastui hetkellisesti, mutta tasaantui lähtötasolle 10–15 minuutin kuluttua laastarin poistamisesta.

Testaus osoitti, että ihon joustavuuteen vaikuttavat kollageenisäikeet lisääntyivät 90 prosenttia lähtötasoon verrattuna kaksi viikkoa kestäneen testin tuloksena. Laastarin alle siveltiin ihon kasvutekijöitä sisältävää seerumia. Ilman laastarin apua samalla seerumilla ei havaittu merkittävää vaikutusta.

Lähde: VTT.fi, HS.fi

Katso myös vinkit ihosta huolehtimiseen:

Lue myös:

    Uusimmat