Mainos

Suomalaiskansanedustaja Armeniassa mielenosoitusten keskellä: Mielenosoittajat siivosivat jälkensä kotiin lähtiessään

Armenian pääministeri Serž Sargjsan kertoi eilen eroavansa virastaan useita päiviä jatkuneiden mielenosoitusten jälkeen. Häntä syytetiin muun muassa vallan keskittämisestä itselleen, lisäksi mielenosoittajat ovat vastustaneet sitä, että parlamentti teki entisestä pitkäaikaisesta presidentistä Sargsjanista pääministerin.

Eduskunnan Armenia-ryhmään kuuluva kansanedustaja Kimmo Kivelä (sin.) vierailee parhaillaan Armeniassa, joten hän on seurannut tapahtumia paraatipaikalta.

– Täällä on tänään ilmeisen iloiset ja helpottuneet tunnelmat, kansanmurhan vuosipäivän takia ihmisillä on vapaapäivä eivätkä he ole töissä. Tämä on ollut siinä mielessä siisti tapahtuma, että ei ole ollut mitään väkivaltaisuuksia, ja mielenosoittajat vielä eilen lähtiessään koteihinsa jopa siivosivat paikkoja, Kivelä kertoo.

Sargsjanin ollessa vielä vallassa kansanäänestyksessä muutettiin perustuslakia niin, että valtaa siirrettiin paljolti presidentiltä pääministerille.

Hallitsevat tasavaltalaispuolueen edustajat ovat olleet Kivelän mukaan erittäin pettyneitä siihen, että pääministeri ilmoitti erostaan.

– He ovat arvostelleet oppositioliikettä siitä, että heillä ei ole todellista vaihtoehtoa, että he ovat vaan halunneet nykyiset päättäjät pois tehtävistään. Toistaiseksi tilanne on ollut kuitenkin rauhallinen. Kuulimme lisäksi eilen varsin luotettavasta lähteestä, että mielenosoituksissa on ollut mukana paljon myös hallitsevan tasavaltalaispuolueen kannattajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.