Suomalaiskampaajien upea tempaus: Ilmaisia hiustenleikkauksia vähävaraisille lapsille

Tänään helsinkiläisen parturi-kampaamo Style WorkShopin ovesta on astunut ulos tyytyväisiä ja tyylikkäitä eskareita ja koululaisia uusissa kampauksissaan. Lapset ja nuoret ovat saaneet ilmaisen hiustenleikkauksen ja kampaajat hyvän mielen. Kyse on parturi-kampaaja Linda Jäntin ideoimasta tempauksesta, jossa vähävaraisille, alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille on haluttu antaa mahdollisuus aloittaa esikoulu tai lukuvuosi tyylikkäinä. 

Parturi-kampaaja Linda Jäntti surffaili Facebookissa Apua vähävaraisille pääkaupunkiseudulla -ryhmän sivuilla ja mietti haluavansa auttaa jotenkin erityisesti lapsia, joiden perheessä talous on tiukoilla. Jäntti koki, että hän voisi auttaa parhaiten hyödyntämällä omaa ammattitaitoaan. 

– Ehdotin Style WorkShopin liikkeenjohtajalle Aleksandra Isgelille, voisinko tehdä yhden hyväntekeväisyyspäivän lasten hyväksi. Aleksandra innostui ajatuksesta ja ehdotti, että liikkeen kaikki neljä parturi-kampaajaa lähtisivät tempaukseen mukaan, Linda Jäntti kertoo tyytyväisenä.

Mukaan lähti vielä kolme Jäntin parturi-kampaajaystävää, mikä mahdollistaa sen, että helsinkiläisessä kampaamossa otetaan ilmaisia lapsiasiakkaita vastaan tänään iltakahdeksaan saakka.

Ainakin puolensataa varausta

Kun tieto maksuttomasta hiustenleikkauksesta levisi Facebookin kautta, varauskirja alkoi täyttyä nopeasti. Iltapäivällä varauksia oli tehty jo ainakin puolensataa. 

Helsinkiläinen Casandra Gonzalez-Torres toi esikoulun aloittavan tyttärensä Alisan parturi-kampaaja Elena Sunin käsittelyyn. Yleensä hän tasoittaa tyttärensä hiukset itse, mutta tarttui mielellään tarjoukseen lasten ilmaisesta hiustenleikkauksesta. 

– Mietin aluksi, että kehtaanko varata ajan, mutta sitten ajattelin, että miksei. Nyt on niin paljon muita menoja, kun lapsi kasvaa nopeasti, että tällainen apu tuntuu hienolta, Gonzalez-Torres sanoo.

6-vuotiaan Alisankin mielestä kampaajalle tulo oli hyvä idea. Hiustenleikkausten lisäksi hän päätti pyytää myös kiharat. Päivän aikana parturi-kampaajat ovat ehtineet saksimisen lisäksi myös letittää ja piristää lasten hiuksia spray-väreillä. 

Auttaja liikuttui vastalahjasta

Hiustenleikkaus-tempauksen ideoija Linda Jäntti ei ole aiemmin harrastanut hyväntekeväisyyttä, mutta on iloinen, että tämä ensimmäinen kerta on saanut hyvän vastaanoton.  

– Todennäköisesti teen jotain tällaista toisenkin kerran. Tästä tulee hyvä mieli sekä itselle että "asiakkaille".  Minulle tuli kyyneleet silmiin, kun eräs äiti toi hiustenleikkausesta kiitokseksi leipomansa mustikkapiirakan. Eihän meille olisi tarvinnut tuoda mitään, Jäntti kertoo liikuttuneena. 

Helsinkiläisten parturi-kampaajien tempauksesta on jo otettu mallia ainakin Vaasassa. Jäntti toivoo, että idea leviäisi muihinkin kaupunkeihin. 

2:04

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja