Mainos

Suomalaisjoukkueiden tie Eurooppa-liigaan muuttuu lähes mahdottomaksi uuden euroturnauksen myötä: "Siinä on hyvät ja huonot puolensa"

36:10

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti viime viikolla uudesta eurojalkapalloturnauksesta. Uuden turnauksen myötä suomalaisjoukkueita ei tulla suurella todennäköisyydellä näkemään Eurooppa-liigassa. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa avasi MTV Sportille ajatuksiaan uudesta turnauksesta.

Kuvan videolla Eurooppa-liigan edellisen kierroksen maalikooste.

Mestarien liigan osalta tilanne ei muutu. Veikkausliigan mestari etenee edelleen Mestarien liigan karsintoihin. Eurooppa-liigan osalta tilanne muuttuu radikaalisti, sillä suomalaisseuroilla on ainoastaan kaksi mahdollisuutta päästä turnaukseen mukaan. 

Ensimmäinen mahdollisuus on se, että jos hallitseva mestari putoaa Mestarien liigan karsinnoista, on sillä mahdollisuus karsia Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Jos sekään ei onnistu, on mestarilla mahdollisuus karsia "Eurooppa-liiga 2:een". Toinen vaihtoehto suomalaisseuroilla Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsyyn on se, että joukkueen pitää voittaa "Eurooppa-liiga 2", josta ainoastaan voittaja pääsee Eurooppa-liigaan.

– Eurooppa-liiga näyttää olevan tämän pääsylistan mukaan sellainen koontikilpailu. Siinä ei olisi karsintakierroksiakaan kuin kaksi. Viidentoista parhaan ranking-maan joukkueet, sekä Mestarien liigan karsinnoista pudonneet joukkueet olisivat mukana. Sillä tavalla Eurooppa-liiga täytettäisiin. Uusi turnaus tulee hakemaan sitä omaa paikkaansa varmaankin jonkun aikaa, Marjamaa sanoo. 

– Eurooppa-liiga on nyt kaksi kilpailua, se jakautuu kahtia. Tätä ajatusta on käyty läpi sillä tavalla, että useamman eri maan joukkueilla olisivat paremmat mahdollisuudet lohkopeleihin. Siinä on vähän samanlaista ajattelua kuten Kansojen liigassa. Sellaista tasajaottelua, että sitten pystyy useampi pääsemään mukaan. Eurooppa-liigassa oli aikaisemmin 48 paikkaa, nyt niitä on siinä lohkovaiheessa 64, Marjamaa avaa.

Suomella ei minkäänlaisia mahdollisuuksia saada joukkueita mukaan Eurooppa-liigaan sillä ranking-sijoitus on tällä hetkellä 38. Pohjoismaista ainoastaan Tanskan pääsarjasta pääsisi joukkueita mukaan Eurooppa-liigaan. Turnauksen ulkopuolelle jäisivät suuremmista sarjoista viime MM-kisojen hopeajoukkueen Kroatian pääsarja, Tsekin, Skotlannin, Serbian, Puolan ja Kyproksen liigat.

– Tämä lisää vastaavasti sitä KV-otteluiden määrää, että jos pystytään venymään sinne lohkovaiheeseen useammin, mitä ei tässä viime aikoina ihan hirveästi olla päästy. Se on tietenkin plussaa tässä kohtaa, Marjamaa toteaa.

– Se, että mihin kohtaan vedät sen linjan, että onko hyödyttävämpää pelata se yksi kovempitasoinen pudotuspelipari, ja, että siitä eteenpäin meneminen on entistä vaikeampaa vai sitten tasaisempia vastustajia vastaan edetä pidemmälle sinne lohkovaiheeseen. Sitä kautta sitten saada enemmän niitä KV-tason pelejä. Siinä on hyvät ja huonot puolensa, Marjamaa päättää.

Mestarien liigasta ja Eurooppa-liigasta tulevat uudistuksen myötä suurimpien ja menestyneimpien jalkapallosarjojen omat turnaukset.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja