Suomalaisilla pelaajilla kova kysyntä Ruotsissa – "Meitä arvostetaan"

Kokenut Tomi Kallio tietää, miksi ruotsalaisseurat haalivat riveihinsä suomalaisia pelaajia.

Ruotsin pääsarjassa pelaa pian alkavalla kaudella 20 suomalaista kiekkoilijaa. Vertailun vuoksi voi mainita, että jos Jokereita ei oteta lukuun, niin tällä hetkellä 25 suomalaispelaajalla on sopimus KHL-seuran kanssa.

SHL:n joukkueista erityisesti Växjö Lakers luottaa härmäläisiin, sillä Kallion lisäksi joukkueessa pelaavat puolustajat Ville Varakas ja Teemu Laakso sekä hyökkääjät Jani Lajunen ja Tuomas Kiiskinen.

Växjön kapteeni ja yli 11 kautta Ruotsissa kiekkoillut Kallio kehuu suomalaispelaajien asennetta ja sopeutumiskykyä.

– Olen ollut täällä jo pitkään. Suomalaisten on helpompi sopeutua Ruotsiin kuin vaikkapa tshekkien tai jenkkien. Meitä arvostetaan täällä. Useat suomalaiset ovat menestyneet täällä hyvin, Kallio kertoo MTV Sportille.

Suomalaiset ovat ennen kaikkea joukkuepelaajia.

– Meidän luonne on tiedossa. Joukkuepelaaminen on aina ollut hyvällä tasolla. Kun voitimme mestaruuksia Göteborgissa, niin meitä oli viisi-kuusi suomalaista joukkueessa, Kallio muistelee.

Laakso ja Kiiskinen pelasivat viime kaudella KHL:ssä, mutta siirtyivät kesällä Växjöön. Kallio luottaa seuran tulokkaisiin.

– Heidät on otettu hyvin vastaan. He ovat avoimia kavereita, joka on helpottanut sopeutumista. He ovat viihtyneet täällä hyvin. Uskon, että molemmat onnistuvat täällä, Ruotsin liigan kaikkien aikojen tehokkain suomalaispelaaja vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat