Suomalaishiihtäjät eivät lähde Venäjälle

Suomen Hiihtoliitto tiedotti torstai-iltana, että se ei lähetä maajoukkueita pohjoismaisten lajien maailmancupeihin Venäjälle loppukauden aikana.

Venäjällä olisi tarkoitus kisata maastohiihdon maailmancupien finaalit sekä naisten mäkihypyn maailmancupin päättävä Blue Bird Tour. Hiihtoliiton johtokunnan päätöksen taustalla on Venäjän ja Ukrainan välinen sotatila. Asiasta on keskusteltu urheilijoiden, kansainvälisen hiihtoliiton (FIS), FIS Councilin jäsenten sekä Pohjoismaiden lajiliittojen välillä.

– Tulimme yksimielisesti päätökseen johtokunnan kesken, että emme lähetä urheilijoita kilpailemaan Venäjälle tilanteen vakavuus huomioon ottaen,  Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi sanoo tiedotteessa. 

Hiihtoliitto kartoittaa myös Puolan turvallisuustilannetta. Maassa on tarkoitus kilpailla mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten MM-kilpailut kuunvaihteessa. Joukkue kisoihin on jo nimetty ja urheilijat valmistautuvat paraikaa kisoihin. Hiihtoliitto tekee päätöksen kisoihin liittyen turvallisuuskartoituksen jälkeen.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat