Suomalaiset suuttuivat Tam-Silkin kalsareiden pesuohjeesta – näin kävi, kun pomo itse testasi kohuttua menetelmää

Suomalainen alusvaatevalmistaja Tam-Silk onnistui aiheuttamaan somekohun kalsareidensa pesulapulla. Kyllä, luit oikein.

Tam-Silk käyttää miesten mustien alusvaatteiden mainonnassa ronskia ja tuoretta lähestymistapaa. Verkkosivuilla yritys kertoo muun muassa, että yksillä kalsareilla voi ”pitää treffit emännän kanssa” ja viisillä kalsareilla ”pärjää kuukauden, kun riittävästi kääntelee puolta”.

– Pikkasen riskillä tässä mennään, Tam-Silkin omistaja Tuomo Saarni sanoo MTV Uutisille.

Jonkin verran kalsareiden myyntipuhetta on jo jouduttu muuttamaan yleisöpalautteen vuoksi. Lisää vettä myllyyn on tuonut kalsareiden pesuohjeen ympärille muodostunut somekohu. Pesuohje kuuluu yksinkertaisuudessaan seuraavasti: ”Jätä lattialle lojumaan.”

Ihmiset suuttuvat omista tulkinnoistaan

Osa ihmisistä on nähnyt pesuohjeen viestinä siitä, että nainen pesee miehensä lojumaan jääneet kalsarit. Toiset puolestaan näkevät lapun väittävän, etteivät miehet osaa pestä pyykkiä.

– En pesulapusta odottanut tällaista keskustelua, idean keksinyt Saarni myöntää.

Hän tosin kertoo, että kalsareita ja niiden pesuohjetta koskeva palaute on ollut 95-prosenttisesti positiivista. Ihmiset pitävät humoristisista teksteistä sekä brändin imagosta. Keskustelu on edistänyt kohukalsareiden myyntiä.

Saarni alleviivaa, että kalsareiden pesuohje on tehty pilke silmäkulmassa, eikä se viittaa sukupuoleen tai mihinkään muuhun tämän tyyppiseen asiaan. Vaatteiden peseminen ei ole sen enempää naisen kuin miehenkään tehtävä.

– Tulkinta syntyy ihmisellä itsellään mielessään, ja se tulkinta herättää voimakkaan reaktion, Saarni toteaa.

Se, että miehen lattialle lojumaan jätetyt kalsarit pesee automaattisesti nainen, kertoo Saarnin mielestä suomalaisten vahvoista stereotypioista. Hän toivoo, että ihmiset heräisivät tajuamaan mielensä pahoittumisen johtuvan omista tulkinnoistaan ja niistä hermostumisesta.

Tam-Silk suunnittelee myös naisille alkkareita, joiden pesuohjeessa lukee tismalleen sama teksti.

Näin kävi, kun idean isä jätti kalsarinsa lattialle

Saarni itse kertoo kokeilumielessä jättäneensä kalsarit lattialle lojumaan. Miehen tarkoituksena oli katsoa, kuinka likaisille alusvaatteille käy.

Kalsareita ei noukkinut lattialta sen enempää Saarni itse kuin hänen naispuolinen kumppaninsakaan. Ensimmäisenä likaisiin alusvaatteisiin kävi kiinni koira.

– Meidän koira vei ne omaan sänkyynsä. Kyllä mä ne jouduin sitten loppujen lopuksi itse sieltä koiralta viemään, Saarni kertoo.

Ensimmäisenä kalsareiden pesulappukohusta kertoi Kangasalan Sanomat.

1:47
Onko muotoilevista alusvaatteista hyötyä? Katso video ja tee johtopäätöksesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja