Suomalaiset sisustavat harmaalla – nämä yllätysvärit nousemassa rinnalle

Harmaan ja valkoisen suosio sisustuksessa ei näytä hiipuvan, mutta lisää värejäkin luvassa. 

Harmaa syrjäytti maitokahvin sisustuksessa muutamia vuosia sitten. Harmaan sävyt pitävät edelleen pintansa suomalaisten ykkössuosikkina, mutta väri on saamassa rinnalleen myös uusia sävyjä. 

– Väriä on tulossa lisää, vaikka valkoinen ja harmaa ovat edelleen suosiossa. Kalpea turkoosi, tumma petroli, haalea persikka ja punaruskea nahansävy muodostavat tyypillisen trendiotoksen värivalikoimasta, kertoo Rautakeskon visual manager Päivi Laitinen-Slotte.

Myös Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike sanoo värien tekevän tuloaan. Hän uskoo jopa neonvärien löytävän sisustukseen. 

– 80- ja 90-luvun värit, kuten mintunvihreä ja pastelliset vaaleanpunaiset yhdistettynä mustaan ja kromiin kertautuvat ja ovat varmasti seuraava trendi.

– Pikkuesineissä alkaa näkyä hyvin kirkkaita värejä, lähes neonvärejä, jotka tulevat esimerkiksi harmaan kanssa hyvin esille. Kirkkaat värit efektivärinä ja mustan käyttäminen kontrastivärinä ovat etenkin sisustuksen edelläkävijöiden juttu.

Kirkkaiden värien lisäksi myös metallinhohto on nyt in. 

– Yhä useammat uskaltavat maalata vaikka tehosteseinän tai huonekalun metallinhohtoisella maalilla. Vaatteissa metallinhohtoisten pintojen voittokulku on ollut jo pitkään nähtävissä, mutta nyt ihmiset rohkaistuvat käyttämään niitä myös kodin pinnoissa, Raike sanoo.

Suuri yleisö luottaa kuitenkin edelleen hillittyyn harmaaseen valkoisen rinnalla. 

– Esimerkiksi meillä Tikkurilassa on isoja pintanäytteitä, ja ihmiset kävelevät aina ensin harmaiden näytteiden luokse, Raike sanoo. 

– Suomalaiset ovat maltillisia, heihin harmaa vetoaa muita sävyjä enemmän, Laitinen-Slotte toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat