Mainos

Suomalaiset peliyhtiöt yhdistyvät vuodenvaihteessa – uusi kansainvälinen lottopeli suunnitteilla

2:21

Uuden rahapeliyhtiön toimitusjohtaja Olli Sarekoski uskoo, että yhteistyö muiden maiden peliyhtiöiden kanssa lisääntyy tulevaisuudessa.

Uusi rahapelijätti syntyy vuodenvaihteessa, kun Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto yhdistyvät. Sen pääkonttori on aluksi nykyisessä RAY:n pääkonttorissa Espoossa. Tarkoituksena on selkiyttää ja vahvistaa suomalaisen monopolijärjestelmän asemaa. Uusi Veikkaus-niminen yhtiö jakaa vuodessa yli miljardi euroa.

Olli Sarekoski aloittaa uuden yhtiön toimitusjohtajana vuoden vaihteessa.

– Rahapeliliiketoiminnassa oikeastaan kaikki kasvu maailmanlaajuisesti tulee digitaalisista kanavista ja aika pitkälti mobiilipelaamisesta. Kun Suomessa ei ole käytössä blokkauksia (estämistä) ja ulkomaille pelaamista ei ole kriminalisoitu, niin rajat ylittävä pelaaminen kohtaa myös suomalaiset asiakkaat päivittäin. Kilpailutilanne siellä koko ajan kiristyy, sanoo Sarekoski MTV Uutisille.

Sarekoski arvioi, että päällekkäisyyksiä on yhtiöissä vähän eikä mahdollisia työntekijöiden vähentämisiä ole vielä pohdittu.

Pelisivustot yhteen keväällä

Vuoden alussa peliyhtiöfuusio ei vielä näy asiakkaalle kovin paljon, mutta keväällä on tarkoitus yhdistää tietojärjestelmät ja verkkopelisivustot. Se on iso urakka.

– Siinä vaiheessa, kun nykyiset kolme nettipelikauppaa yhdistyvät, niin kyllä varmasti sinä iltana tai yönä allekirjoittanuttakin hieman jännittää. Täytyy pitää peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin ja pelaaminen toimii, kun aamulla avautuu se uusi pelipiste, sanoo Sarekoski.

Sarekoski uskoo, että yhteistyö muiden maiden peliyhtiöiden kanssa on lisääntymään päin esimerkiksi pelien kehittämisessä. Kansainvälisiä lottopelejä, siis Viking Lotto ja Eurojackpot, on jo Suomessa. Veikkauksen tuleva toimitusjohtaja kertoo, että Suomeen kaavaillaan lähivuosina uutta tämäntyyppistä peliä.

– Varmaan kansainvälisten poolien kautta tapahtuva yhteistyö erityisesti pottipeleissä eli lotto-tyyppisissä peleissä varmasti tulee lisääntymään. Uskoisin, että me tulemme näkemään myös Suomessa enemmän kansainväliseen yhteistyöhön perustuvia pelejä, mutta yhden lupauksen voin antaa ja se on, että kotimainen Lotto tulee säilymään. Sitä ei yhdistetä mihinkään, sanoo Sarekoski.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.